El xef Oriol Castro al restaurant Disfrutar
Foto: Maria Pratdesaba (ACN)

(ACN) Els restaurants Disfrutar i Cocina Hermanos Torres han triomfat a la Gala Macarfi, celebrada aquest dilluns a Màlaga per presentar la guia gastronòmica del mateix nom. El Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, se situa en la categoria Top of the tops, al costat del Diverxo, de Dabiz Muñoz. Entre els 10 millors de Barcelona hi ha Cocina Hermanos Torres i el restaurant Azul Rooftop Barceloneta destaca com la millor obertura a la ciutat.

Els 10 millors barcelonins

La guia Macarfi tria els 10 restaurants que considera de més qualitat a diverses ciutats. En el cas de Barcelona, a la llista liderada també hi ha Alkimia, Estimar, Via Veneto i Gresca, Can Jubany, Al Kostat, Enigma, Dos Palillos i Aürt.

Entre els 10 millors de Girona, El Celler de Can Roca està acompanyat per Ca l’Enric, Miramar, Les Cols i Bo.Tic.

A més, la llista gastronòmica també puntua les millors obertures dels últims 12 mesos a Barcelona, Madrid i el País Basc. En el primer cas, Azul Rooftop Barceloneta encapçala un rànquing en què Colmado Múrria se situa en segona posició; Casa Parera, en tercera; Bravo, en quarta, i Present Restaurant, en cinquena.

En aquesta novena edició de la guia Macarfi es presenten els 550 restaurants considerats més interessants de Barcelona, Girona, Madrid, el País Basc, La Rioja, Màlaga i València. També hi ha llistes que classifiquen els establiments per tipus de cuina, zona, decoració o servei. L’objectiu dels impulsors de la llista és ampliar-la a tot el territori estatal per al 2025.

La gala ha reunit una seixantena de cuiners, entre els quals Oriol Castro (Disfrutar), Pere Monje (Via Veneto), Nandu Jubany (Can Jubany), Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar) o Joan, Jordi i Isabel Juncà (Ca l’Enric), entre d’altres.