pulponeta street food

A banda de ser un lloc privilegiat des d’on veure les regates, tant la Race Village com les “fan zones” habilitades a la plaça del Mar i el Bogatell amb motiu de la Copa Amèrica de vela a Barcelona, també permetran fer un tast de la variada i rica gastronomia que es fa a la ciutat. L’organització ha volgut comptar amb l’experiència del col·lectiu Van Van Food per instal·lar-hi un mercat de carrer d’accés gratuït amb més de 40 restaurants.

Per tal de donar cabuda al màxim d’operadors s’ha fixat una rotació setmanal de restauradors “que s’aniran alternant a mesura que avanci la competició”. Hi haurà projectes gastronòmics d’alta gamma, com Nandu Jubany, Jordi Esteve —restaurant Nectari— o Albert Raurich —Dos Pebrots—, i restaurants guardonats, com La Mundana, Babula o Per Feina.

los tortillez

Opcions dolces, salades i per a totes les butxaques

També hi haurà presència de propostes nascudes a la ciutat que exemplifiquen la combinació entre tradició i modernitat, com Los Tortillez, Bar Pimentel o Rooster and Bubbles. No hi faltaran opcions més informals, com Deleito, Can Pizza, Kao Street, Fat Barbies o Trikini. Els qui busquen un menú ecològic i saludable també el podran trobar a En la Gloria, Funky o Manioca Gluten. I en el capítol dolç, les firmes seleccionades són, entre d’altres, la pastisseria Hoffman, Delacrem, Sant Croi i Guapaletas.

Nando Jubany

Peix i marisc de la Confraria de Pescadors a la brasa

Una altra de les activitats gastronòmiques destacades és la incorporació d’una zona de brases al Race Village del Moll de la Fusta, amb producte fresc cuinat al moment a la brasa pels mestres del projecte Bakkiu. Una proposta local que cuina a foc lent i que oferirà diversos menús amb peix i marisc de la Confraria de Pescadors i carn i verdures del Mercat de la Barceloneta. Al Race Village també hi haurà un espai dedicat a les ostres Amélie, una maison d’huitres francesa, que ofereix ostres seleccionades dels millors artesans.

Durant els caps de setmana de la competició, l’oferta gastronòmica es complementarà amb l’After Race Bogatell, “un punt de trobada lúdic i festiu” per quan s’acabin les regates amb programació de discjòqueis de l’escena barcelonina. En cadascuna de les tres zones hi haurà propostes que tindran en compte les necessitats de persones vegetarianes, veganes o intolerants al gluten. I, segons els organitzadors, es treballarà amb materials sostenibles i sense plàstics. El menjar sobrant es donarà a menjadors socials a través de Nutrició sense Fronteres.