(ACN) Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, responsables de capitanejar els fogons del Disfrutarconsiderat des d’aquest dijous el millor restaurant del món—, han dedicat la distinció “al pagès que cada matí arrenca patates al tros, al pescador que porta la gamba fins al restaurant i a tots els bars i restaurants de menú diari”. “És un reconeixement per a ells, perquè nosaltres sols, sense una xarxa d’excel·lència, no hauríem aconseguit el número 1”, ha assegurat Casañas.

Eduard Xatruch, que s’ha emocionat a la gala, afirma que per consolidar un projecte com el Disfrutar s’accepten unes “normes del joc, una pressió i uns objectius” i, amb modèstia, recorda que hi ha companys de professió que mereixerien ser on són ells.

Hi ha molta gent al món que té restaurants i que són bons, però només hi cap una persona a la primera plaça i avui ens ha tocat”
Eduard Xatruch, xef del Disfrutar

Els xefs han explicat que han viscut la gala “amb molta intensitat i molta emoció”, perquè s’ha mantingut el secret de l’establiment que ocuparia la primera posició. “Quan hem sentit el nom del Disfrutar ha estat un plaer immens i màgic haver-hi arribat”, ha compartit Xatruch.

A l’Olimp de la gastronomia en menys d’una dècada

El Disfrutar ha culminat el seu fulgurant ascens a l’Olimp de la gastronomia mundial i ja és el millor restaurant del món, segons el popular rànquing The World’s 50 Best Restaurant. L’establiment, que no fa ni una dècada que va aixecar la persiana a l’Eixample i ha portat la cuina catalana fins al màxim reconeixement mundial.

L’aposta per la gastronomia d’avantguardista i creativa es va situar l’any passat en segon lloc, una posició arrodonida al novembre passat amb la tercera estrella Michelin.