No han fallat ni un sol dia els últims 10 anys. Al local del carrer de la Llacuna, el primer que van obrir fa una dècada, s’encarreguen de refrescar l’aigua i la farina de la massa mare amb què després elaboraran totes les pizzes, un procediment artesà que Madre Lievito exporta als quatre locals que actualment tenen a la ciutat. Amb aquesta massa mare també preparen la pizza Genovese, coronada com la millor pizza de Barcelona al Pizzas Fest 2024.

N’explica tots els detalls Dario Acquaviva, director general de Madre Lievito. La pizza porta pròvola fumada, carn de vedella, crema de formatge pecorino romà DOP, ratlladura de llimona i alfàbrega. La massa és fidel a la tradició napolitana. Feta amb blat italià molt a la pedra, la massa es fermenta durant 48 hores i es cuina en un forn de pedra a 500 graus durant només 90 segons.

La recepta de l’autèntic tiramisú

Aquest respecte per la tradició també el desprenen la resta de plats de la carta, com els espaguetis a la carbonara, els rigatoni a l’amatriciana i la parmigiana d’albergínia “amb tomàquet que segueix la recepta de l’àvia”. I cent per cent artesà és també el tiramisú, elaborat amb recepta pròpia d’Acquaviva: “Soc pastisser i molt quadriculat, la recepta és secreta i només l’he compartit amb el xef de Madre Lievito”.

El resultat és un tiramisú lleuger que Acquaviva ja preparava en el primer restaurant que va obrir quan va arribar a Barcelona, el restaurant Manducare. Assegura que els rànquings elaborats amb les opinions dels clients el qualificaven aleshores “com el millor tiramisú de la ciutat”.

Pizzes reconegudes pel rànquing 50 Top Pizza

Les pizzes de Madre Lievito han estat reconegudes també en el certamen mundial 50 Top Pizza. El 2020 van classificar-se al lloc número 28 i es van convertir en l’opció barcelonina més ben posicionada. Posteriorment al rànquing també hi han figurat altres establiments com La Balmesina i Sartoria Panatieri, que aquest 2024 ha quedat en segona posició.

Quan van obrir, ara fa 10 anys, a Madre Lievito van ser pioners en la introducció de la pizza napolitana feta amb el millor producte del sud d’Itàlia i també els primers a introduir el procés d’elaboració amb massa mare. Actualment disposen de quatre establiments: Llacuna, 1; Almogàvers, 148; Creu Coberta, 105 i Mallorca, 270.