(Redacció/ACN) La pizzeria barcelonina Sartoria Panatieri continua recollint guardons. Ara ha aconseguit el segon lloc del rànquing italià The Best Pizza Award 2024 —llista que distingeix les 100 millors pizzeries del món— en la cerimònia que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Spazio Antologico de Milà. Rafa Panatieri i Jorge Sastre han aconseguit també el premi a la millor pizza margarida. L’any passat el local de la capital catalana es va situar com la millor pizzeria d’Europa fora d’Itàlia, segons la guia 50 Top Pizza Europe.
El primer premi se l’ha endut, per quart any consecutiu, el mestre pizzer de Pepe in Grani, a Caiazzo (Itàlia), Franco Pepe. Els artífexs del local barceloní, Rafa Panatieri i Jorge Sastre, ocupen el segon lloc i completa el podi Simone Padoan, fundador de I Tigli, a San Bonifacio (Itàlia).
Entre les 100 pizzeries destacades per la llista arreu del món hi apareixen tres més de l’estat espanyol. Al número 49, la pizzeria de Bilbao Demaio, amb el mestre pizzer Gioel Demaio. Al número 66, la pizzeria de Girona Gasparic, amb Eloi Torrent. I al número 89, el local de Sabadell Il Figlio di Emiliano, amb Eric Ayala.