Jon García mai no s’hauria imaginat que acabaria sent pastisser i fent-se un nom entre els millors “cheesecakes” de la ciutat. Era enginyer aeronàutic i fa tres anys ho va deixar tot per fer-se cuiner. La pandèmia, però, va fer que tanqués el restaurant on treballava al País Basc i va decidir tornar a Barcelona, a prop de la família, on va acabar amb una nova professió.

Ni jo ni ningú que em conegui no hauria dit mai que faria pastissos de formatge amb aquest nivell, amb aquest volum
Jon García, de Jon Cake

400 pastissos de formatge a la setmana

El que va començar com un projecte petit, de pastissos de formatge per vendre entre amics, ha acabat amb 400 comandes a la setmana i 14.000 seguidors a Instagram, la xarxa social que l’ha catapultat a l’èxit en només quatre mesos. Tot, en aquest context actual, atípic, que el Jon creu que l’ha beneficiat perquè la gent ha perdut la por a comprar a domicili, que és la manera amb què es poden adquirir els Jon Cake.

Pastissos amb més gust de formatge i que s’han de menjar a temperatura ambient

El recent pastisser explica quin és el secret d’aquests “cheesecakes” artesanals, inspirats en el pastís de formatge típic del País Basc, on va néixer: “Crec que el fet que ens diferencia més és el gust. Vaig començar a pensar en una recepta que tingués més gust a formatge, en què es notessin més aquests aromes del formatge”. A més de voler-se allunyar del típic gust del formatge crema, García també manté una lluita perquè els clients no posin el pastís a la nevera: “S’ha de menjar a temperatura ambient i això dona una textura i una percepció en boca que és molt diferent”, explica.

Una gran varietat de gustos que s’ampliarà amb el local propi

Actualment la carta de Jon Cake ofereix cinc gustos diferents, i cada 15 dies estrena una versió especial. Ara, per exemple, els clients han pogut tastar el pastís de formatge Comté i la setmana vinent recuperaran els “cheesecake” de tiramisú. La idea és poder afegir a la carta alguns d’aquests gustos quan tinguin local propi que els permeti ampliar capacitats.

jon cake
Comandes de pastissos de Jon Cake a punt per ser recollides o enviades a domicili

Només fa tres mesos que Jon García elabora les seves versions en un obrador compartit a Gràcia, però li ha quedat petit de seguida. Si al gener tenia 70 comandes a la setmana, ara aquest volum ha passat a ser diari. És per això que espera obrir aviat la pastisseria Jon Cake, sense perdre l’essència que ha agradat als clients. De moment, ja han sortit una mica d’Instagram i hi ha dos punts de venda on es poden adquirir al tall.