Barcelona es prepara per acollir el Forum Gastronòmic més ambiciós. Aquest diumenge s’han acabat d’enllestir els últims detalls al pavelló 8 de la Fira de Barcelona on a partir de dilluns i fins dimecres s’han programat 120 activitats culinàries amb figures clau de la gastronomia com Joan i Josep Roca, Lucía Freitas i Albert Adrià.
Novetats i tendències gastronòmiques
Al Fòrum Gastronòmic hi participen més de 200 xefs i experts que entre tots acumulen 55 estrelles Michelin i 11 estrelles Michelin verdes. Tots ells oferiran ponències, diàlegs i demostracions en directe amb les principals novetats culinàries. Un saló professional, que no està obert al públic, que també és un punt de trobada del sector per abordar les tendències gastronòmiques.
Barcelona és un referent de la cuina al món, una de les grans ciutats. Diguem-ho clar i creiem-nos-ho”
En aquesta edició, 350 empreses mostraran els seus productes i durant tres dies convertiran Barcelona en l’epicentre internacional de la cuina. La temàtica de l’edició d’enguany és el respecte per la biodiversitat i la cuina com a eina social. S’explicaran projectes focalitzats a reduir l’impacte ambiental, que treballen per fomentar productes autòctons o per recuperar mètodes de conservació tradicional.
Concursos i demostracions culinàries
Al llarg dels tres dies de fira també s’hi celebraran vuit concursos, com el del plat preferit dels catalans, el millor cuiner 2023, el millor panettone artesà d’Espanya i el millor maître d’hotel.
Les novetats culinàries, en directe a betevé
betevé us mostrarà en directe tot el que passi a la fira al llarg del tres dies: novetats culinàries, experimentació, debat a l’entorn del futur i molts més continguts. Serà una nova edició del ‘btv directe‘ que obrirà finestra entre les 12.30 i les 13.30 h dilluns, dimarts i dimecres.