El món de l’aperitiu és tan divers com infinit, i Nou Barris s’ha proposat trobar-ne la millor proposta aquest novembre. Fins a 25 establiments participen enguany en la tercera edició del Concurs d’aperitius de Nadal, amb una oferta ben atractiva: aperitiu i beguda per 4 euros (vi, aigua, vermut, cervesa o refresc).

El concurs ha engegat aquesta setmana i tindrà lloc fins al 25 de novembre cada dijous, divendres i dissabte. Això sí, l’horari el posa cada local. Es pot consultar aquesta informació i quin aperitiu ofereix al mapa de locals participants.

Jurat professional i vot popular

Per tots aquests establiments hi passarà un jurat professional que s’encarregarà d’avaluar els aperitius en funció de la creativitat i la innovació, l’ús de productes de temporada o de proximitat, la presentació i el gust, a més d’aspectes com el compliment de les bases, l’atenció i l’actitud. De tot plegat en sortiran vuit finalistes, i d’aquests, els tres guanyadors.

A més, els clients també podran votar en línia després de tastar els aperitius, per tal de trobar aquell “més popular”.

Dinamització del comerç i la restauració

Per als restauradors participants, guanyar és important però també ho és aconseguir l’objectiu que s’amaga darrere la iniciativa: dinamitzar el comerç i la restauració, tot fent que el veïnat vagi d’establiment en establiment per tastar les diferents propostes “Ho vaig veure com una oportunitat perquè em coneguin, que vingui gent, només amb això ja guanyem”, explica Ade Daal, que ha obert Alvocat al passeig d’Urrutia, 108, fa sis mesos. Ella aposta per una arepa Reina Pepiada doble corona. “És una arepa que a dins hi posem una amanida de pollastre amb salsa i alvocat, i ho corona l’alvocat també”, especifica.

Un altre cas semblant és el del restaurant D’INS Activa. “Ens sembla molt interessant perquè aquest restaurant feia anys que estava tancat i ens servirà perquè el descobreixin“, apunta Emeli Delarrosa. I és que és un restaurant singular, dins el Cibernàrium i, per tant, la clientela sobretot és la gent que hi treballa, tot i que és obert a tothom. D’INS Activa juga al concurs amb un cruixent de patata, ceba caramelitzada i pollastre especiat, rematat amb formatge fos i un pebrot de Padró.