Espai sucre

L’Espai Sucre, el primer restaurant de postres del món, que també té una escola, dirà adeu el proper 31 de juliol després d’un quart de segle al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Ho ha anunciat a les xarxes socials el seu responsable, Jordi Butrón. Explica que li han detectat problemes d’arrítimies al cor i el metge li ha demanat que baixi el ritme per preservar la salut. “Els meus problemes de salut desaconsellen la gestió del dia a dia de l’escola. Estic molt tranquil perquè el mètode Espai Sucre és molt viu en centenars d’alumnes repartits per tot el món que l’utilitzen dia a dia”, ha dit en un vídeo a Instagram.

Foto: Espai Sucre

Butrón explica a betevé que es “retira del dia a dia” perquè no pot gestionar un negoci amb l’estrès que genera. Ara bé, assegura que seguirà fent cursos —no sap a on— perquè encara ha de “donar molta guerra”.

Multitud de missatges d’agraïment

El negoci va obrir fa 25 anys al carrer de la Princesa, però de seguida el local es va quedar petit i es van traslladar a Sant Pere Més Alt. Des de que fa unes hores va anunciar el tancament a les xarxes, porta tot el dia “contestant molts correus perquè han passat molts alumnes i he conegut molta gent. La veritat és que estic trist”.

Dos objectius complerts

Butrón assegura que deixarà l’escola amb dos objectius aconseguits: “Ser precursor del primer restaurant de postres de tot el món” i haver ensenyat als alumnes els processos creatius per elaborar unes postres. Ens revela que el mètode que ha implementat al centre està basat en tres macrodecisions: escollir els ingredients (triar els sabors), la tècnica (quina aplico per a cada ingredient) i la disposició dels ingredients en el plat, que no només es decideix per estètica (si poso la crema a dalt, a la dreta o a l’esquerra del plat).

Butrón diu que seguirà gestionant el concurs The Best Dessert, que se celebra cada any al Fòrum Gastronòmic de Barcelona. A banda, detalla que l’any que ve publicarà el llibre recopilatori dels 25 anys de l’Espai Sucre amb “el perquè de tot plegat”. Aquí, hi haurà les receptes, el procés creatiu i el per què es tria cada ingredient.

De moment, no té clar si farà haurà alguna festa de comiat, però després de tants missatges d’agraïment, s’ho rumiarà.