pa de pagès forn mistral

Migas, sopa de farigola i sopa de ceba. Tres plats que tenen el pa com a ingredient de base. És cert que les temperatures inusualment altes d’aquest hivern barceloní no acaben de propiciar el consum de caldos calents, però, si en algun moment és necessari aquest àpat reconstituent només cal descarregar el receptari que el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha elaborat dins la campanya “Dona-li vida al pa”.

Una iniciativa per incentivar el consum i la compra de productes flequers amb un receptari on veurem que per fer la sopa de ceba és millor agafar llesques de barra de pa torrat, per la de farigola llesques de pa de fogassa o pagès del dia anterior i per las migas pa rodó dur tallat a trossos petits. Són tres de les receptes d’hivern amb què els flequers estrenen aquest receptari que s’actualitzarà cada temporada amb propostes adaptades a l’estació. Cada recepta consta dels ingredients i la preparació i s’acompanya d’una fotografia i avisa dels al·lergògens.

La iniciativa forma part d’una campanya de promoció del pa i dels productes de fleca artesans de qualitat per conscienciar sobre la importància de consumir producte de proximitat. El receptari s’anirà enriquint amb receptes elaborades per mestres flequers, cuiners i forns agremiats. Qui ho vulgui el pot descarregar a les fleques agremiades escanejant un codi QR.