L’Associació de Comerciants de la Boqueria ha rebut avui el Premi Josep Mercader 2023 en la categoria de comerç al Fòrum Gastronòmic. La decisió, presa per unanimitat pel Consell Assessor del fòrum, ha volgut destacar la capacitat de mantenir viu un comerç tradicional en ple centre de la ciutat i exportar el model dels mercats barcelonins arreu del món.

Salvador Capdevila, president honorífic del mercat, n’ha destacat el paper com a proveïdor de restaurants i ha reivindicat iniciatives com el Consell de Savis, un cicle d’homenatges a figures destacades de la gastronomia i la restauració que han marcat tendència en la cuina catalana. Els Premis Mercader, que se celebren des del 2007, tenen com a objectiu reconèixer trajectòries professionals, persones o iniciatives d’interès en l’àmbit de la cuina, la sala del restaurant, el comerç alimentari, la divulgació i formació gastronòmiques i la producció agroalimentària i el vi de Catalunya.

Altres premiats amb el Josep Mercader 2023

També han estat guardonats el col·lectiu La Cuina a Sils —categoria de cuina—, Montse Soler, del restaurant La Xicra de Palafrugell —categoria de sala—, René Barbier —categoria de vi—, l’Associació de Dones de la Mar —categoria de pesca—, Ramats de Foc —categoria de camp—, el restaurant Casa Nova de Sant Martí de Sarroca —categoria de restaurant sostenible- i l’Escola Joviat, l’Escola d’Hostaleria de Girona i el CETT —categoria de formació.