La millor coca de Sant Joan de xocolata de Catalunya d’aquest 2024 es fa Barcelona, concretament al 263 del carrer Navas de Tolosa. Es tracta del forn Gil, un establiment amb més de 50 anys de trajectòria, que ha barrejat tradició i innovació. Els pastissers han introduït la xocolata en aquest dolç de manera subtil, a través d’una base de brownie i una decoració amb cruixent de pa de pagès, xocolata, pinyons i nous. Uns ingredients que arrodoneixen l’èxit de l’elaboració.

Alguns clients no s’hi han pogut estar i ja han fet les primeres comandes per tastar la millor coca de Catalunya.

Coca Sant Joan Forn Gil

Millor coca tradicional del 2022

Aquest no és el primer reconeixement que reben les coques del forn Gil. El 2022, també va ser premiada la coca tradicional de Sant Joan, un dolç elaborat en aquest obrador del barri del Clot amb massa mare, gran quantitat de mantega i aromatitzat amb pell de llimona, vainilla de Tahití i flor de taronger.

Després d’aquests guardons, els pastissers del forn Gil ja treballen en més propostes que els portin a endur-se altres premis.

Més de 50 anys d’història

El forn Gil té més de 50 anys d’història. Situat a la mateixa localització des del 1971, prové d’una llarga tradició d’artesans. Quatre generacions expertes, fins arribar a avui, que combinen llegat amb innovació.