millor coca sant joan catalunya

Un concurs organitzat per l’agència Sr. y Sra. Cake ha triat com a millor coca tradicional de Sant Joan la que elaboren al Forn Pastisseria Gil de Barcelona (Las Navas de Tolosa, 261), al barri del Clot. Darrere del producte hi ha el Gerard Gil, que assegura que l’èxit de la coca es deu a tres motius: la massa mare feta d’un dia a l’altre; la gran quantitat de mantega, que fa que sigui més flonja, i que estigui aromatitzada amb pell de llimona, vainilla de Tahití i flor de taronger.

72 hores d’elaboració

El producte estrella triga tres dies a fer-se: un dia es fa la massa mare i es deixa en repòs 24 h; l’endemà s’amassa i es deixa a la nevera 24 hores més, i el tercer dia es decora, es fermenta durant una estona a 28 graus i després es posa al forn.

Coques de Sant Joan concurs

Esperen superar les 2.000 coques que venen cada Sant Joan

Habitualment, per Sant Joan venen unes 2.000 coques tradicionals. Aquest any, però, espera superar la xifra després de dos anys de pandèmia amb restriccions i gràcies també al guardó, que els dona més visibilitat i promoció. “La gent té ganes de celebrar”, afirma. Aquest any la coca serà més cara. El quilo de coca tradicional de pinyons i fruita costarà 40 euros, un preu superior a l’any passat per culpa de la inflació.

Aquest és el segon reconeixement del forn en un any. Aquest 2022 ha quedat en segona posició amb el tortell de Reis. Segons Gil, el secret tona a ser el brioix, perquè tant el tortell de Reis com la coca de Sant Joan estan fetes amb el mateix tipus de brioix.

En els premis de les coques de Sant Joan en què van participar més de 200 productes diferents-que es van celebrar el 31 de maig a La Farinera del Clot- hi ha diverses categories. En la de coca creativa, el premi se l’ha endut l’Atelier de Barcelona, que han aconseguit sorprendre el jurat amb una combinació del tradicional pastís Tatin i un brioix propi de la coca tradicional.