El Barça jugarà dimarts, 7 de novembre, a tres quarts de set de la tarda a Hamburg contra el Xakhtar Donetsk el quart partit del seu grup de la Champions. Els homes entrenats per Xavi Hernández en tenen prou amb un empat per classificar-se matemàticament per als vuitens de final de la competició, però el tècnic vol que l’equip acabi primer de grup. Xavi explica que “hem fet els deures en aquesta competició, nou de nou és un bagatge molt bo i hem de confirmar la classificació. Demà és una oportunitat i no la podem deixar escapar. El segon objectiu serà ser segons de grup i ho tenim a la mà”.

Recuperar el Barça

El tècnic egarenc ha fet repàs de la seva trajectòria a la banqueta i diu que “estem a la meitat del camí. Hem de recuperar l’excel·lència en el joc. Hem fet un bon treball. Estem a la meitat del camí per recuperar un Barça gran, a l’èxit total sobretot a Europa“. Xavi ha fet referència al darrer partit contra la Reial Societat i ha dit que “hem de tenir més el domini del partit. Vol dir fer una pressió alta més agressiva, amb més convicció. Hi ha partits en què no hem estat al nivell, però hem de recuperar-lo. Hem d’imposar la nostra identitat i recuperar això demà és essencial. Volem jugar un futbol excels i guanyar per golejada. Hem de seguir sent pacients i creure en el joc i seguir treballant en aquest camí. No signaria guanyar sense jugar bé, no és l’objectiu. Nosaltres volem dominar el partit, ser l’equip reconeixible com el dia del clàssic. Hem de ser més constants. L’objectiu és jugar bé i guanyar“.

També, sobre el fet de recuperar lesionats, diu que “futbolistes tan importants que tornin són vitals per a l’equip. S’ha notat, clar, i hem fet bons partits i els hem tret com hem pogut. Quan futbolistes d’aquest nivell tornen, s’ha de notar”. Sobre la tornada de Pedri, el tècnic explica que “quan la té Pedri, passen coses, ell és feliç jugant. Intentem prevenir lesions. Amb nosaltres ha gaudit més que mai, ha marcat més gols que mai. La primera temporada ens faltava futbol. Som l’equip d’Europa que marca més gols en els darrers minuts, això ho fa un equip guanyador amb mentalitat bona”.