Xavi ambaixador Fundació FC Barcelona
Foto: FC Barcelona

Xavi Hernández ha estat presentat com a ambaixador de la Fundació FC Barcelona en un acte celebrat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. També hi havia el president del club blaugrana Joan Laporta i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú. Aquest nomenament és un reconeixement a la faceta més humana i solidària del tècnic blaugrana actual des que va debutar al primer equip, passant per La Masia, i en aquests gairebé 29 anys d’història blaugrana com a jugador, en què s’ha convertit en una llegenda del futbol en general i del Barça en especial.

L’exemple de Xavi Hernández

Xavi, des que era jugador i ara tècnic, ha ofert sovint la seva imatge per sumar-se a diferents causes humanitàries i de compromís social, col·laborant activament en diverses accions i programes de la fundació. Futbolista fet a La Masia, al cor del Barça, que és tota una escola de vida, i culer fins a la medul·la, Xavi Hernández encarna com ningú els valors del club blaugrana. I és per això que la fundació, que és l’ànima del Barça, l’essència que contribueix a perdurar i promoure els nostres valors més autèntics (respecte, humilitat, treball en equip, ambició i esforç), no podia tenir actualment un ambaixador millor.

ADN Barça

Amb aquesta acció, la llegenda blaugrana reforça encara més el seu ADN Barça i el seu compromís amb qui més ho necessita. Xavi, des que era jugador, ha participat en nombrosos actes de la fundació, visites a hospitals, trobades amb infants amb malalties greus a la Ciutat Esportiva, missatges en diverses campanyes de sensibilització i darrerament amb una trobada emotiva amb en Bruno, un infant afectat per una greu discapacitat que ha despertat l’admiració de tothom.

Amb aquest nomenament com a ambaixador, la Fundació FC Barcelona compta ja amb dos ambaixadors de prestigi: el primer a ser nomenat fa dos anys va ser Àlex Roca, atleta que és un exemple de superació i esforç (entre d’altres va acabar la Marató de Barcelona amb un 76 % de paràlisi cerebral) i ara en Xavi Hernández, un model de treball, respecte i discreció.