Vitor Roque
@AthleticoPR

Vitor Roque és un davanter centre brasiler de 18 anys (és del 28 de febrer del 2005) que s’incorporarà al Barça aquest mercat d’hivern procedent de l’Athletico Paranaense. De totes maneres, la seva velocitat també li permet ocupar les posicions d’extrem dret i esquerre, ja que és un jugador molt ràpid a l’espai i molt resolutiu. La seva forma de jugar és similar a la de futbolistes com Sergio Agüero o Richarlison.

Talent, rematada i associació

Vitor Roque va signar el seu primer contracte professional el 2021 amb el Cruzeiro, club presidit per Ronaldo Nazario. L’abril del 2022 Roque va fer el salt al Club Athletico Paranaense i és en aquest equip on ha explotat i s’ha convertit en un jugador conegut mundialment.

El futbolista brasiler habitualment ocupa la posició de davanter centre, però la seva explosivitat, conducció i velocitat li permeten jugar obert a qualsevol de les dues bandes. Per tant, en un sistema de tres davanters podria jugar en qualsevol de les tres posicions d’atac. Amb l’Athletico Paranaense ha destacat per la seva elegància a l’hora de conduir la pilota i també té molta facilitat en el moment de la rematada. El seu punt més dèbil, a hores d’ara, seria la rematada de cap. Tot i tenir gol, sobresurt per la capacitat que té per associar-se amb la resta de companys i el seu talent per trobar espais en defenses tancades.

Aquest 2023 ha estat l’any que s’ha donat a conèixer a l’univers futbolístic. En el Sud-americà sub-20 va marcar sis gols en vuit partits i va ser campió del torneig que es va jugar a Colòmbia. A més, ja ha debutat amb la selecció absoluta del Brasil. Ho va fer contra el Marroc, amb 18 anys i 25 dies. L’últim que havia estat més jove que ell va ser Ronaldo Nazario, el 1994, amb 17 anys i 188 dies.