Vitor Roque Betis bufanda

El Barça i El Betis han arribat a un acord perquè Vitor Roque jugui cedit fins el 30 de juny de 2025, amb opció a una altra temporada. Hansi flick no comptava amb el davanter brasiler i el Barça necessitava rebaixar la massa salarial. La cessió al Betis ha estat la millor solució per a les tres parts.

Els números de la cessió

Vitor Roque no volia deixar el Barça i el Barça tampoc no volia malvendre el jugador. La direcció esportiva blaugrana encara creu que el brasiler té un futur a l’entitat i una cessió al Betis ha estat la millor solució, malgrat que l’Sporting de Portugal oferia 30 milions per Tigrinho. La cessió per una temporada amb opció a una segona implica que el conjunt andalús assumeixi tota la fitxa del jugador i es reservi un dret a compra, fet que implica una rebaixa de la massa salarial de l’equip, però no en la regla de l’1:1 que tants maldecaps provoca. El club blaugrana pot recuperar el brasiler sense cap cost a final de temporada, però el conjunt andalús té una opció de compra de 25 milions d’euros pel 80 % dels drets del jugador. El FC Barcelona podria recomprar-lo per 27,5 milions. El davanter podrà jugar contra els blaugrana perquè al contracte no s’ha inclòs la “clàusula de la por”.

Poca participació de Tigrinho en mitja temporada

El brasiler va arribar al Barça al gener passat i va jugar 16 partits, només en dos com a titular i va sumar 353 minuts. Va fer dos gols de blaugrana, el primer a Montjuïc en la victòria per 1 a 0 contra l’Osasuna i l’altre va ser el tercer dels blaugrana en la victòria per 1 a 3 al camp del Deportivo Alabès. El davanter no va tenir gaire participació amb Xavi a la banqueta fins al punt que no va debutar a la Lliga de Campions.

A la pretemporada amb Hansi Flick tampoc no va tenir molts minuts. En el primer partit contra el Manchester City va sortir de titular però a la mitja part el van substituir. En el clàssic contra el Madrid va sortir a les acaballes de la segona part per substituir Lewandowski. En el tercer i darrer partit de la gira pels Estats Units, contra el Milan, va jugar a la segona part per substituir de nou el polonès. En el Trofeu Joan Gamper no va tenir cap minut.