Pau Cubarsí i Kylian Mbappé durant el PSG - Barça
@FCBarcelona

La dita assegura que una imatge val més que 1.000 paraules. I un cop més es demostra que és ben certa. La fotografia de Pau Cubarsí frenant un atac de Kylian Mbappé serveix per demostrar una de les raons per les quals el Barça ha aconseguit la victòria contra el París Saint-Germain (2-3) i que hagi fet un pas important per estar a les semifinals de la Champions. En la imatge es veu com el jove gironí impedeix una rematada del davanter francès, considerat un dels millors jugadors del món, i que ha ajudat el triomf de l’equip de Xavi Hernández.

Curbarsí passa a la història de la Champions

L’aposta de Xavi Hernández pel jovent li està funcionant. Els blaugrana són un dels equips amb la mitjana d’edat més baixa dels vuit equips que disputen els quarts de final de la Lliga de Campions amb 25,12 anys. Jugadors com Lamine Yamal, Gavi o Fermin han fet que el “baby Barça” sigui una realitat. Però, actualment, hi ha un blaugrana que destaca per damunt de tots: Pau Cubarsí.

El central s’ha convertit en el defensa més jove a disputar un partit dels quarts de final de la màxima competició europea. Ho ha fet amb 17 anys i demostrant que cap escenari li fa por.

El gironí ha començat el duel al Parc dels Prínceps amb una passada llarga que ha estat l’inici de la jugada del primer gol del Barça. Raphinha ha fet el 0 a 1 poc després de la mitja hora de partit. El duel ha tingut fases de domini dels dos equips. Només iniciar-se la segona part, el PSG ha capgirat el marcador amb els gols de Dembelé i Vitinha (minuts 48 i 50).

Amb el 2 a 1, alguns pensaven que l’equip de Xavi s’enfonsaria però ha estat tot el contrari. La defensa, amb Cubarsí i Araujo imperials, ha tancat la porteria blaugrana. I ha començat la remuntada. Raphinha ha igualat el partit després d’una magnífica assistència de Pedri, que ha tornat a jugar després d’un mes de baixa. I deu minuts abans d’acabar el partit, Christensen, a la sortida d’un córner, ha fet el definitiu 2 a 3. Un bon resultat per al partit de tornada en què els blaugrana tenen un peu a les semifinals de la Champions.

En acabar el partit entre el PSG i el Barça, l’entrenador blaugrana Xavi Hernández ha reconegut que “Pau està a un nivell extraordinari amb 17 anys. Se m’acaben els elogis i els adjectius ja, perquè al final mostra una personalitat, ho fa tot bé, guanya els duels i dificilment li agafen l’esquena, perquè està ben col·locat i perfilat. Competeix com un jugador de més edat. És una de les coses que em fa sentir més orgullós, que juguem amb jugadors adolescents.”