barca betis

El Barça de Xavi Hernández necessita títols i ja té la seva primera final al sarró, ni més ni menys que contra el Reial Madrid. Els blaugrana han eliminat el Betis a la Supercopa en una tanda de penals en què Ter Stegen s’ha convertit en l’heroi culer. L’alemany ha aturat dos penals increïbles i Pedri ha sentenciat el triomf culer en el llançament definitiu. Lewandowski i Ansu Fati han estat els golejadors del Barça a la pròrroga en una semifinal preciosa que ha acabat 2 a 2. Diumenge, 15 de gener, el Barça buscarà aixecar el primer títol de l’era Xavi en un clàssic vibrant.

Intercanvi de cops entre el Barça i el Betis

El Barça ha arrencat el matx dominant el Betis en els primers 10 minuts. La presència de Frenkie de Jong al pivot, i els extrems oberts amb Raphinha i Dembéle, han fet que l’equip de Xavi pressionés ben amunt els verd-i-blancs. Després d’un ensurt amb foc amic –Koundé– a la porteria de Ter Stegen, el Barça ha vist com el fora de joc automàtic anul·lava un gol de Pedri a passada de Raphinha, que estava en posició invalidada.

El millor Dembélé assisteix Lewandowski

L’equip de Pellegrini ha gaudit de les ocasions més clares en el tram final de la primera part. El pam de bota que li ha sobrat a Raphinha en l’acció del gol anul·lat ha estat el pam que li ha faltat a Borja Iglesias per enviar una centrada de Luiz Henrique al fons de la xarxa. Quan més bé estava el Betis ha arribat el gol del Barça. Una contra letal de Dembélé, imparable avui, ha acabat amb assistència del francès a Lewandowski, que a la segona rematada ha superat Claudio Bravo.

Fekir força la pròrroga

El Betis ha sacsejat l’equip a la segona part per reaccionar al gol de Lewandowski. El partit ha entrat en una anada i tornada que no interessava gens al Barça. Era aquella línia tan fina entre sentenciar en un contracop o haver d’arrencar un nou duel empatat. Aquest escenari trencat ha fet que Xavi donés entrada a Busquets per De Jong, i Ferran Torres per Dembélé. El Betis mereixia l’empat per proposta i insistència, i si algú l’havia de fer era Fekir. El francès ha estat omnipresent a la medul·lar, i ha fet el gol de l’empat després d’una fuetada al pal curt en una acció en què Luiz Henrique ha aturat el temps. El Barça tenia 10 minuts més l’afegit per evitar la pròrroga amb un gol. Els culers, de fet, l’han trobat als dos minuts, però el VAR ha anul·lat la diana de Lewandowski per fora de joc de Ferran Torres. Ansu Fati hauria pogut fer el gol del triomf, però el duel ha anat a la pròrroga.

Ansu Fati i Loren signen dues obres d’art

El partit s’havia de resoldre amb una genialitat, i Ansu Fati ha agafat la responsabilitat del 10. Una volea impossible d’Ansu mentre corria pràcticament d’esquenes, ha retornat el somriure al Barça i al jove davanter. El Betis també té màgia al seu equip, i Loren ha respost amb una obra d’art feta recurs de golejador. Una rematada d’esperó per fer embogir la semifinal i situar el 2-2. A dos minuts del final de la pròrroga, el Betis s’ha quedat amb un home menys per expulsió de Guardado.

La semifinal tenia una destinació: la tanda de penals, és a dir, un Ter Stegen contra Claudio Bravo. Wilian José i Lewy no han fallat en els primers xuts, ni tampoc Loren i Kessie, que ha anotat de miracle. Ter Stegen ha aparegut amb una mà de ferro a xut de Juanmi, i Ansu Fati ha donat l’avantatge al Barça. Ter Stegen s’ha fet encara més gegant per aturar un nou penal. Pedri ha sentenciat la semifinal des dels 11 metres, i el Barça ja té la seva primera final de l’era Xavi.