Amb la Laia Pujolassos repassem què ha estat el millor i el pitjor dels Jocs Olímpics de Tòquio en clau femenina. La situació per la que va passar Simone Biles o Ona Carbonell, l’alegria de Yulimar Rojas o les reivindicacions de diverses esportistes.

Situacions per reflexionar als Jocs Olímpics de Tòquio

  • Analitzem la retirada de Simone Biles per tenir cura de la seva salut mental i com reaccionen la resta d’esportistes a aquesta notícia.
  • La demanda d’Ona Carbonell, que reclama poder compaginar la maternitat amb l’esport d’elit, i explica el seu cas particular en qu`è no va poder donar pit al seu fill durant els Jocs.
  • La diferència entre el nombre d’entrenadors homes i dones que preparen equips als Jocs. Ho centrem en els equips de bàsquet, on es veu clarament que hi ha un problema de fons, tal com explica l’entrenadora australiana Liz Mills.
  • Expliquem també el cas de Kristina Tsimanuskaia, atleta olímpica bielorussa, que és buscada durant els Jocs per ser deportada al seu país, i un cop a l’aeroport demana asil polític al Japó. Havia criticat a la federació per apuntar-la als 400 m relleus sense haver-se entrenat. El president de la federació és el fill de Lukashenko, president del país.

Reivindicacions als Jocs Olímpics de Tòquio

Diverses gimnastes alemanyes decideixen competir amb malles i no amb el mallot clàssic. Això té relació amb la polèmica, també, per la vestimenta al vòlei platja, en què les dones van vestides segons dicten els homes de la federació dels seus pa¨ïsos.

Moments memorables als Jocs Olímpics de Tòquio

  • També hem volgut destacar i recordar alguns moments ja històrics, com l’abraçada entre les nedadores sud-africanes i nord-americanes, després de batre rècord mundial 200 m braça. Adversàries però no enemigues, competeixen juntes i es coneixen perfectament i, per tant, se n’alegren els èxits de les seves companyes.
  • Destaquem també la participació de la gimnasta més gran en uns Jocs Olímpics, Oksana Chusovitina, d’Uzbequistan. Té 46 anys i va debutar en un Jocs a Barcelona 1992.
  • Més abraçades entre rivals: la veneçolana Yulimar Rojas rècord mundial triple salt és abraçada per l’espanyola Ana Peleteiro. Totes dues entrenen juntes i l’alegria de totes dues és immensa.