La nedadora de la selecció espanyola de natació artística, Ona Carbonell, ha denunciat a les xarxes socials les restriccions per part de les autoritats japoneses que l’impedeixen estar amb el seu fill Kai per seguir amb la lactància durant els Jocs Olímpics de Tòquio.

Ona Carbonell reclama el dret a la lactància

La doble medallista olímpica de natació artística, Ona Carbonell, competirà en els Jocs Olímpic de Tòquio durant la primera setmana d’agost. Carbonell va tenir el seu fill Kai fa gairebé un any i compagina l’alta competició amb la cura del seu fill. La nedadora tenia la intenció de portar-lo a Tòquio per poder continuar amb la lactància, però finalment, com ha explicat amb un vídeo a Instagram, no ho podrà fer, perquè les condicions posades per les autoritats nipones no ho fan possible.

Ona Carbonell ha dit: “Em sap mot greu. Espero que aquest vídeo ajudi totes les esportistes que estan passant pel mateix i a visibilitzar aquesta situació i normalitzar un fet que ho hauria d’estar i no ho està. Espero que a d’altres atletes sí que els serveixin les condicions i puguin portar els seus fills, en el meu cas no. Ho passaré malament. Estaré 20 dies traient llet. Només espero que quan torni pugui seguir amb la lactància, segueixi tenint llet i en Kai es segueixi enganxant al pit, que és una cosa que m’importa molt.”