El Sant Andreu juga contra el Lleida la primera eliminatòria de la copa Federació. El conjunt quadribarrat s’enfronta a un rival potent, que es troba en un gran moment de forma a la Lliga (quatre victòries en quatre partits). En el passat, però, el Sant Andreu guarda un bon record en global en els partits disputats al Narcís Sala.

Un balanç positiu al S. XXI

Durant el segle XXI els dos equips només s’han trobat en set oportunitats a Barcelona en Lliga. El Lleida, amb les diverses denominacions com a club, ha disputat tres temporades a la Segona Divisió A, mentre que el Sant Andreu ha estat 14 temporades a Tercera. Una de les temporades en què podien haver coincidit els de la Terra Ferma van jugar a un altre grup de Segona B. En total, dels set partits, cinc van acabar amb victòria andreuenca, hi va haver un empat a zero i un triomf visitant. Fa dues temporades es van enfrontar també a la Copa Federació amb triomf dels lleidatans per 0 a 3, després d’haver caigut també a l’anada per 3 a 1.

Primer partit, primer triomf i últim, derrota

La primera vegada va ser un 2 a 1 la temporada 2006-2007, quan faltaven tres jornades per acabar el matx amb un Sant Andreu en una situació delicada a la classificació. Tot i la victòria, els andreuencs van baixar de categoria.

L’últim record, però, és el d’una derrota per 0 a 1 la temporada 2014-2015, la del descens a Tercera.

Gols per al record

Entre les victòries cal destacar gols de bandera, com el de vaselina d’un històric com Manu Lanzarote.
La golejada per 5 a 1, la temporada del no ascens del Sant Andreu, va tenir una anècdota curiosa. El defensa Xavi Moro va marcar i Natxo González, en roda de premsa va dir que “potser no marca un gol des d’infantils”.

Jugadors amb bon record al Narcís Sala com Edgar Hernández o Quim Araujo, també van marcar contra el Lleida.