Un derbi sempre és un derbi, encara que sigui pretemporada. La condició física potser no és l’ideal per les dates, però la intensitat sempre hi és. El Sant Andreu ha aconseguit un triomf per la mínima (1-0) i s’ha classificat per a la final del Torneig d’Històrics en la que es trobarà al Manresa. El partit ha tingut de tot: un gol molt ben executat, ocasions per desfer l’empat i polèmica amb picabaralla inclosa.

Intensitat al derbi i gol andreuenc

El derbi ha començat amb molta intensitat i des del principi s’ha vist que els dos equips tenien ganes d’oferir un bon espectacle. El Sant Andreu ha començat dominant i ha tingut les primeres ocasions clares de gol, la més destacada la d’Ernest Forgàs que ha xutat desviat quan ho tenia tot de cara per inaugurar el marcador. L’Europa, mitjançant Víctor Aliaga i Julen, no ha tingut les primeres aproximacions fins el minut 20. El Sant Andreu ha dominat una mica més i s’ha avançat en el marcador gràcies a un gol d’Ernest Forgàs que ha superat Álvaro Rodríguez amb un xut ras i creuat després d’una jugada excel·lent de Juanan Gallego.

Reacció de l’Europa, sense premi

Ha estat marcar el Sant Andreu i el derbi ha canviat de dominador. En els minuts fins arribar al descans, l’Europa ha pogut fer tres gols. Primer Julen, que ha rematat fora per poc, i tres minuts més tard Pol Marlans, amb un xut des de gairebé mig camp, ha estat a punt de sorprendre Jaime. Just abans del descans i després d’una jugada de Víctor Aliaga, Servetti ha fet una rematada de xilena que ha sortit desviada.

Canvis, però molts ganes

Els dos entrenadors no han volgut arriscar i han complert amb el pla físic de pretemporada. Tant Xavi Molist com Ignasi Senabre han canviat tots els jugadors. L’Europa ha començat amb més empenta i Gerard Nolla ha tingut l’empat, però Nil ha refusat la pilota. Els escapulats dominaven l’enfrontament i el Sant Andreu no tenia sortida de pilota.

Picabaralla al derbi

Un derbi no pot deixar de tenir polèmica. En el minut 64 Èric Bezis ha fet una càrrega sobre Pochito, que ha impactat entre una porteria de futbol 7 i el mur de protecció. Bezis ha vist la targeta groga i Pochito ha marxat en llitera. Per precaució l’han substituït i Pablo Santiago ha entrat al terreny de joc. Només entrar, el jugador andreuenc ha vist targeta groga per una falta clara. El partit s’ha embrutat i encara que els escapulats continuaven amb la possessió de la pilota, els ha costat més veure porteria. I quan han estat a punt d’empatar, Nil ha tornat a aparèixer com a protagonista per mantenir el triomf andreuenc.

Les declaracions de Xavi Molist i Ignasi Senabre

El Manresa, rival a la final

El rival a la final d’aquest diumenge a partir de les sis serà el Manresa que ha eliminat el Cerdanyola a la tanda de penals. El conjunt vallesà s’ha avançat en el marcador amb el gol d’Òscar Arroyo en el minut 24. Noah Baffoe, en el 41 ha fet l’empat per a l’equip manresà. A la segona meitat, la mateixa història. El Cerdanyola ha fet l’1 a 2 mitjançant Borís Garrós en el minut 75, però només quatre minuts més tard, Carlos Olmo ha marcat l’empat a dos amb el qual s’ha arribat al final de l’enfrontament. Sense pròrrogues, el partit s’ha decidit a favor del Manresa als penals pel resultat de 5 a 3.