EFE-aitana-bon-mati-celebra-gol-suissa-mundial-australia-nova-zelanda-passa-quarts-050823-EFE-EPA-MICHAEL- BUHOLZER

(EFE/Redacció) La jugadora del FC Barcelona Aitana Bonmatí ha ofert la seva millor versió perquè Espanya fes història a Nova Zelanda. Amb un doblet de la migcampista i gols d’Alba Redondo, Laia Codina i Jenni Hermoso, la selecció espanyola s’ha imposat a Suïssa per passar als quarts de final del Mundial femení per primera vegada. El conjunt centreeuropeu, que no havia rebut cap gol en els tres partits anteriors, ha vist com Espanya li feia una maneta.

La impecable actuació d’Aitana, fil conductor que connectava sense descans els dos extrems del camp, ha liderat el triomf per 1-5 de la selecció espanyola contra les helvètiques, cosa que ha suposat la seva tercera golejada en el torneig i la primera victòria en una ronda eliminatòria.

Espanya fa els deures aviat amb Aitana d’estrella

L’equip ha entrat al camp amb cinc canvis respecte a l’onze que va perdre per 4 a 0 contra el Japó, amb Alexia Putellas de nou a la banqueta i el relleu de Missa Rodríguez per Cata Coll, que s’estrenava en un Mundial, a la porteria.

Les espanyoles han començat el partit amb un fort ritme i, malgrat unes ensopegades inicials, Aitana ha inaugurat el marcador al minut minuts, amb un golàs a l’escaire, després d’una rematada fallada d’Alba. Però, poc després, Suïssa ha aconseguit l’empat després d’una errada de Laia Codina, que ha acabat amb la pilota dins de la seva pròpia porteria i el marcador igualat.

Tot i el cop, les jugadores de Jorge Vilda han aconseguit l’1 a 2 aviat, al minut 17, gràcies a Alba. Al contrari del darrer partit, contra Suïssa tot ha encaixat. Una Espanya ofensiva i concentrada ha aconseguit en 30 minuts nou xuts a porteria i dos gols. El gol que feia justícia en el marcador ha arribat poc després, amb una Aitana molt inspirada. I l’1 a 4 gairebé definitiu l’ha fet Laia Codina abans d’arribar al descans.

Suïssa ho intenta sense èxit

La selecció helvètica ha tornat, després del descans, amb tres canvis i ànims renovats, però s’ha trobat amb una atenta Cata Coll a la porteria i un altre gol, amb Aitana i Jenni Hermoso de protagonistes. La recta final del partit ha comptat amb l’entrada d’Alexia Putellas, Eva Navarro, María Pérez i Athenea del Castillo, a més d’Irene Guerrero, que ha sortit en el lloc d’una Aitana que ha rebut l’ovació dels més de 40.000 assistents.

L’1 a 5 ha servit per capgirar les males sensacions de l’equip en l’últim partit de la primera fase i per fer somiar l’afició. Amb la rotunda victòria, Espanya ha fet història i ha assegurat, entre commoció i alegria, el bitllet als quarts de final com la selecció més golejadora d’Austràlia i Nova Zelanda, amb 13 gols fins ara. Espera rival a la propera ronda, que sortirà dels Països Baixos – Sud-àfrica, que es juga diumenge.