Sant Andreu - Penya Esportiva
Font: @uesantandreu

El Sant Andreu no és oficialment equip de play-off, però li falta poc. Molt poc. De fet, els andreuencs, tot i perdre aquest diumenge contra el Formentera (3-1), té molt a prop aconseguir un objectiu que per res del món s’havia plantejat a l’inici de la temporada. El conjunt dirigit per Xavi Molist pot optar a l’ascens a la Primera Federació aquest cap de setmana al Narcís Sala contra el Torrent.

Tres jornades i set punts de marge amb el Terrassa

Només falten tres jornades per a l’acabament del campionat i el Sant Andreu té 53 punts i ocupa la cinquena posició. El sisè és el Terrassa, l’únic equip que li pot treure aquest lloc a la classificació, té 46 punts, és a dir, set menys quan només hi ha nou punts en joc. Aquesta circumstància permet que els quadribarrats tinguin un 77 % de possibilitats de refermar, de forma matemàtica, la classificació per al play-off d’ascens.

Les nou possiblitats

D’on surt aquest percentatge? És fàcil. Hi ha nou combinacions possibles i en set el Sant Andreu seria equip de play-off.

  • El Sant Andreu guanya: passi el que passi en el Terrassa-Atlètic Saguntí, els quadribarrats sumarien 56 punts i serien equip de play-off (com a molt sumaria 49 punts).
  • El Sant Andreu empata: si el Terrassa no guanya (empata o perd), els andreuencs tindrien 54 punts i també es classificarien entre els cinc primers (el Terrassa sumaria, com a molt 47 punts amb sis en joc).
  • El Sant Andreu perd: els de Xavi Molist també serien equip de play-off sempre que el Terrassa no guanyi l’Atlètic Saguntí. En el pitjor dels casos, els del Narcís Sala es quedarien amb 53 punts, però si els egarencs empaten en tindrien 47, amb sis en joc. El tema és que el Sant Andreu té la mitjana de punts particular favorable (0-0 a Barcelona i 0-1 a l’Olímpic de Terrassa). Si els egarencs perden, també es classificarien.

Les opcions del Torrent

El Torrent es troba immers en una possibilitat remota de ser equip de play-off. Per fer-ho, primer ha de guanyar el Sant Andreu per més d’un gol de diferència (els quadribarrats van vèncer per 1 a 2 a València). En les dues últimes jornades els valencians haurien de guanyar els seus partits, esperar que el Sant Andreu no en guanyi cap i mira de reüll el Terrassa, que té dos punts més. Per tant, ha d’esperar que els egarencs sumin, com a molt, set punts (tenen el gol average guanyat amb el Terrassa).