Europa La Nucia celebració gol
Foto: CE Europa

L’Europa és molt probable que sigui equip de play-off a la Primera Federació aquest mes de maig. Per fer-ho té diverses possibilitats. Si guanya ho aconseguirà, però si empata o perd ha de mirar de reüll l’únic equip que pot treure-li aquest lloc, el Terrassa. Falten tres jornades per acabar la temporada i l’Europa suma 54 punts després de l’empat contra el Penya Esportiva. Els egarencs tenen vuit punts menys, 46, i tenen només un 23 % de possibilitats de ser equip de play-off.

Què ha de fer l’Europa?

Els nou punts en joc i els vuit de diferència permeten pensar que els escapulats ho tenen de cara. És així. Aquestes són les opcions que, percentualment, signifiquen el 77 % de les possibilitats.

  • L’Europa guanya: equip de play-off sense esperar al que faci el Terrassa. Els de Gràcia sumarien 57 punts i els del Vallès, encara que també guanyessin l’Atlètic Saguntí, en tindrien 49.
  • L’Europa empata: disputaria el play-off en cas que el Terrassa no guanyi. Li serveix l’empat o la derrota dels egarencs a casa, però no la victòria perquè tindria 55 punts per 49 els egarencs, que tenen el “goal average” particular guanyat.
  • L’Europa perd: per jugar el play-off d’ascens li serveix l’empat a o la derrota del Terrassa, no el triomf dels del Vallès.

Un rival complicat, vingut a menys

El rival de l’Europa és el Badalona Futur, un equip que semblava cridat a pujar de forma directa però a qui el canvi d’entrenador li ha anat molt malament. Després de l’anunci de la marxa de Ferran Costa a l’Andorra, suma tres partits derrotes consecutives i ara té dos punts més que els graciencs (56 per 54). Tot i que la classificació matemàtica és important, potser ho és més guanyar un rival directe per optar a ser campió i pujar de forma directa o aconseguir un millor lloc a la classificació final, que sempre permet uns enfrontaments teòricament més assequibles.