Ronald Araújo
@FCBarcelona

Ronald Araujo és un dels jugadors més en forma de la plantilla i és indiscutible per a Xavi a la defensa. L’uruguaià ha tingut una gran evolució des del seu debut, el 6 d’octubre del 2019. 99 partits després, contra el Manchester United a l’Europa League ha aconseguit arribar al centenari. El defensa blaugrana ho ha fet amb una sensació agredolça per la derrota i perquè es va retirar amb una sobrecàrrega a l’adductor dret, tot i que sembla que podrà estar disponible per al clàssic de Copa del Rei del proper 2 de març.

Regust agredolç el primer partit i també el 100

Ronald Araujo va jugar el seu primer partit amb el primer equip del Barça en un duel al Camp Nou davant el Sevilla i amb Ernesto Valverde a la banqueta. Araujo va sortir al minut 74 de partit substituint Todibo i només va durar 14 minuts al camp, ja que va ser expulsat al 87 per una entrada a Chicharito Hernández. El partit va acabar amb victòria blaugrana per 4 a 0.

En el partit del centenari, en canvi, el resultat ha estat pitjor: derrota per 2 a 1 davant el Manchester United i els blaugrana, eliminats de l’Europa League.

Les xifres dels 100 partits d’Araujo

Araujo suma 71 partits a la Lliga, vuit de Copa del Rei, nou de Champions, cinc de Supercopa d’Espanya i set d’Europa League. En aquests 100 partits, ha acumulat set gols i dues assistències a més d’una vermella en el seu partit de debut. Amb el Barça, Araujo ha sumat dos títols, la Copa del Rei de la temporada 2020/2021 i la Supercopa d’Espanya del 2023. Va renovar amb el Barça fins al 2026, encara que el conjunt blaugrana l’ha d’inscriure en el proper mercat d’estiu.