El Barça perd contra el Manchester United
EFE/EPA/Adam Vaughan

El Barça ja és història a Europa. Els blaugrana han quedat eliminats a les primeres de canvi a l’Europa League i diuen adeu a l’última opció de títol europeu d’aquesta temporada. Els de Xavi s’han vist superats pel Manchester United (2-1) a Old Trafford, en una segona part per oblidar. Els anglesos han remuntat un partit que els blaugrana guanyaven a la mitja part.

El Barça exhibeix múscul a Old Trafford a la primera meitat

El Barça s’ha mostrat molt sòlid els primers 45 minuts. Ha demostrat que pot jugar de tu a tu amb grans equips europeus, com exigia Xavi. Tot i això, Ter Stegen ha salvat el primer gol al minut 3. Una gran errada en defensa que havia deixat Bruno Fernandes sol davant l’alemany, que ha aturat el xut del portuguès. Raphinha ho ha intentat just després, però el seu xut ha sortit alt.

Lewandowski ha obert el marcador de penal al minut 18. Una gran jugada del Barça ha acabat amb una centrada passada al segon pal, Balde ha agafat la pilota i ha retallat dins de l’àrea a Bruno Fernandes, que li ha fet falta agafant-lo pel braç. Ha estat el 25è gol del polonès aquest curs.

Intercanvi de papers a la segona part

El United ha sortit en tromba a la segona meitat, i només un minut i mig després del xiulet inicial, han aprofitat una errada del Barça per recuperar la pilota en fas de construcció i Fred ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Han sigut els pitjors minuts dels blaugrana, que s’han vist superats per la banda dreta de l’atac els de Ten Hag. L’entrenador holandès li ha guanyat la partida tàctica a Xavi en aquesta fase del partit. El millor del Barça ha estat una espectacular rematada de cap de Koundé, que De Gea ha tret amb una mà miraculosa.

El gol decisiu ha arribat al minut 73. Antony ha aprofitat una jugada en que el Barça no sap rebutjar fins a tres xuts dels anglesos, que finalment han vist la pilota queia al brasiler que superava Ter Stegen i feia el segon del United.

Tot i les entrades d‘Ansu i Ferran Torres, el Barça no ha tingut fluïdesa, els anglesos han tallat molt el joc, trencant el ritme de partit, i els blaugrana no han pogut trenar cap jugada còmodes.

Nova decepció europea del Barça, que s’haurà de concentrar en la Lliga i la Copa.