El president del Barça, Joan Laporta, ha explicat en roda de premsa els motius de l’adeu de Leo Messi. Laporta ha assenyalat, en primer lloc, la “nefasta herència rebuda per part de la Junta Directiva anterior”, i en segon lloc, “la inflexibilitat de La Lliga per encaixar la normativa del límit salarial”. En aquest sentit, Laporta ha dit que “no podem acceptar hipotecar el futur del club durant els propers 50 anys”. La compareixença, de més d’una hora, ha arribat després que dijous el club blaugrana ja va emetre un comunicat per anunciar que en el context actual és impossible la renovació de Leo Messi.

Joan Laporta ha iniciat la compareixença fent referència a la “nefasta herència” rebuda per part de la Junta Directiva anterior. Laporta s’ha referit al “fair play” de la Lliga i el límit salarial com a culpables principals de la marxa de Messi. El president blaugrana ha dit que “el club ha anat fins i tot més enllà de les seves capacitats, l’acord era total, però no s’ha pogut formalitzar pel límit salarial”.

Joan Laporta ha explicat que “no vol generar falses esperances” i ha afirmat que “Messi té altres propostes.” “Teníem un temps límit, ell també necessita un temps per no haver de seguir en aquesta línia i poder executar altres opcions que té”, ha dit el president del Barça. En aquest sentit, Laporta ha estat molt contundent: “No podíem acceptar la proposta de La Lliga amb el fons CVC perquè hipoteca el futur del club durant els propers 50 anys”.

Joan Laporta ha mantingut sempre la mateixa línia argumentativa dels motius de la marxa de Messi. Tot i que no n’ha volgut culpar únicament La Lliga, Laporta ha afirmat que “sense Messi, per cada 25 milions de salari que entraven n’havíem de treure 100″.

El president Laporta ha explicat que l’acord amb Messi era total i ha agraït la predisposició de l’argentí en tot moment. De fet, el president ha explicat que el primer acord era “de dos anys a pagar en cinc“, i després “vam passar a un contracte de cinc anys, però La Lliga no ha estat flexible i no el va acceptar”.

Un homenatge a Leo Messi

En referència a com serà el comiat definitiu de Messi, Laporta ha explicat que “el Barça farà l’homenatge a Leo Messi que el mateix jugador vulgui.” El president blaugrana ha assegurat que ja ha parlat amb els capitans del club i els “he comunicat que comença una nova era al Barça sense Messi i hem de seguir guanyant”. En aquest sentit, Laporta ha manifestat que “la plantilla no està tancada” i que no li consta “cap interès per Messi per part del PSG”.