Barcelona torna a situar-se com un dels llocs capdavanters en una prova de navegació d’altura. Neix la regata Golden Cup Barcelona Marina Vela, una prova “offshore” que farà el recorregut entre Barcelona, l’illot de Sa Dragonera i tornada a la ciutat. En total, 222 milles en una competició que engegarà aquest divendres, a les 11.30 h, i que s’acabarà diumenge amb l’arribada a port dels participants.

Travessen Sa Dragonera

Si les condicions meteorològiques són bones, els navegants voltaran Sa Dragonera de nit amb el repte de superar el pas del Freu de Sant Elm, un viratge que requereix que els inscrits demostrin l’imprescindible coneixement tècnic.

Barcelona recupera una prova a mar obert

A la presentació Enrique Curt, director de la regata, va ressenyar que des de la darrera edició de la Barcelona World Race no hi ha hagut cap tipus de prova d’aquesta mena amb sortida i arribada a la ciutat i la Golden Cup fa aquesta funció de recuperar la presència de vaixells en un circuit de navegació a mar obert. Curt afirma que tenen l’entusiasme de les tripulacions i dels armadors i el suport de la societat civil catalana i de les institucions de la vela espanyola.

 

La regata puntua per a la Copa d’Espanya Solitaris i A2 (zona mediterrània), i és Trofeu Offshore de la Federació Catalana de Vela per a Solitaris i A2 com per a les tripulacions complertes.