emblematics mitja marato barcelona 2024

La Mitja Marató de Barcelona 2024 tornarà a ser un gran aparador de la ciutat a tot el món. Per aquesta raó, els responsables de la cursa des de fa anys han dissenyat un recorregut que passa per alguns dels llocs més emblemàtics de Barcelona. Vols gaudir de la cursa des d’un d’aquests punts? Aquí et fem algunes propostes des d’on pots veure els corredors aquest diumenge, 19 de febrer.

1 – El Parc de la Ciutadella

La Mitja Marató de Barcelona començarà al passeig de Pujades, a tocar del Parc de la Ciutadella. És un dels pulmons verds de la ciutat i en les seves 48 hectàrees té espais tan emblemàtics com el Parlament de Catalunya o el Zoo de Barcelona.

parc de la ciutadella

2 – Monument a Colom

Els milers d’inscrits que participaran en la prova deixaran enrere el parc i enfilaran cap al Monument a Colom pel passeig d’Isabel II. Els 57 metres de l’estàtua seran testimoni del pas dels atletes abans d’enfilar l’avinguda del Paral·lel.

3 – Plaça d’Espanya

La pujada de l’avinguda del Paral·lel durà als corredors fins al carrer d’Entença. Per pocs metres no arribaran a la plaça d’Espanya. Aquest espai, on destaca la font que ret homenatge als tres rius —Ebre, Guadalquivir i Tajo— que desemboquen als tres mars que envolten la península Ibèrica.

4 – Arc de Triomf

La Gran Via també serà testimoni del pas dels atletes. Durant tres quilòmetres, els atletes recorreran una de les principals vies de la ciutat per arribar al quart punt emblemàtic: l’Arc de Triomf. L’obra, situada al passeig de Picasso, és un dels espais habituals de pas tant de la Mitja Marató com de la Marató.

Foto: Vicente Zambrano

5 – Fòrum

En el quilòmetre 17 de la Mitja Marató, els corredors deixaran la part més urbana de la cursa per arribar al front marítim. El primer espai pel qual passaran serà el Fòrum. Un espai, inaugurat el 2004, i que és un dels centres neuràlgics de Barcelona tant en l’àmbit cultural, esportiu i social.

6 – Front Marítim

El passeig de Garcia Fària i l’avinguda del Litoral seran els següents punts de pas de la Mitja Marató. I, evidentment, allà trobarem les platges de Barcelona. La Nova Icària, el Bogatell i la Marbella veuran el pas dels atletes.

7 – Torre Mafre

El final de l’avinguda del Litoral conduirà els corredors fins a la Torre Mafre i des d’allà enfilaran el carrer de la Marina per afrontar els últims quilòmetres de la prova. De lluny, i com a regal final, podran veure la basílica de la Sagrada Família.

Torre Mapfre 48 h Open House Barcelona
imatge: Ajuntament Barcelona