Barça Champions

El cas Negreira està agafant un camí molt complicat per al FC Barcelona. L’acusació de la Fiscalia al club i als expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu deixa obert uns escenaris inimaginables quan el cas va sortir a la llum. Les conseqüències jurídiques i esportives poden ser molt greus segons el to que agafin les circumstàncies.

Fora de les competicions europees

La UEFA podria decidir fer fora el Barça de les competicions europees perquè, segons l’article 4 de la reglamentació de l’estament europeu, cap club pot jugar la Champions League, l’Europa League o la Conference League si està implicat de manera il·lícita en l’alteració dels resultats de partits.

Baixada de categoria o dissolució del club

En el cas extrem que la justícia fixi una sentència en contra del FC Barcelona per haver “comprat” favors arbitrals, les conseqüències poden ser pitjors. Segons ha avançat RAC1, el club podria baixar de categoria, tal com va passar-li a Itàlia a la Juventus l’any 2006 (a més de treure-li els títols de Lliga de les temporades 2004-2005 i 2005-2006). Un escenari gairebé dantesc seria la dissolució del club per decisió judicial, segons ha apuntat també RAC1, però aquesta possibilitat sembla una quimera.