Oficines FC Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han entrat a les oficines del Camp Nou del FC Barcelona per escorcollar-les en relació al Barçagate, la trama de les xarxes socials del club. La policia s’ha presentat aquest dilluns al matí a les oficines del club al Camp Nou per recopilar més informació de la trama. Membres del cos policial escorcollen des de primera hora les oficines en una operació de la qual, de moment, no hi ha més detalls.

El club ha emès un comunicat on expressa “el seu màxim respecte pel procediment judicial en curs, i pel principi de la presumpció d’innocència de les persones afectades en el marc d’aquestes actuacions i ha ofert la seva plena col·laboració a l’autoritat judicial i policial per tal d’aclarir els fets objecte d’aquesta investigació”. Paral·lelament, l’expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra juntament amb tres executius del club. CEO del Barça, Òscar Grau; Jaume Masferrer, exassessor del president Bartomeu i el cap de serveis jurídics del club, Roman Gómez Ponti.

Els registres a les oficines del club s’han allargat fins a les 17 hores. Óscar Grau i Román Gómez Ponti han estat traslladats a la comissaria de les Corts, segons diversos mitjans.

Indicis de corrupció

El mes de setembre els Mossos d’Esquadra van tenir indicis de corrupció i van enviar un escrit al jutge en què evidenciaven els possibles delictes econòmics a la junta de Josep Maria Bartomeu.

Segons va informar el diari ‘El Mundo‘, el mes de setembre els Mossos d’Esquadra van fer arribar un informe al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona en què afirmaven que hi havia proves sobre uns presumptes delictes econòmics. Concretament, deien que el Barça va pagar un sobrepreu proper al 600 % a l’empresa I3 Ventures. A més a més, segons l’informe dels Mossos, el club també va simular l’acomiadament de Jaume Masferrer, mà dreta del president blaugrana Josep Maria Bartomeu, per evitar pagar indemnitzacions.

Nota de premsa dels Mossos d’Esquadra

En una nota de premsa feta pública aquest mateix dilluns a la tarda, els Mossos d’Esquadra expliquen les actuacions que han realitzat:

Durant el dia d’avui, efectius de l’Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han dut a terme actuacions en virtut d’una investigació per presumptes delictes relatius al patrimoni i l’ordre socioeconòmic.

Aquestes actuacions s’han materialitzat en 4 detencions i 5 entrades i perquisicions en diferents espais, tant de societats com de particulars, en recerca de material útil per a la investigació. Una d’aquestes entrades s’ha dut a terme en alguns departaments concrets de les oficines del Camp Nou.

Des de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra volem destacar l’actitud i col·laboració de l’entitat blaugrana tant en els registres que s’han fet avui com durant el transcurs de la investigació.

La investigació, que s’ha perllongat durant gairebé un any, segueix activa. Àrea de Comunicació
Barcelona, 1 de març de 2021