bartomeu

L’expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha estat detingut en el marc de l’operació Barçagate per la policia en el seu domicili particular. Els Mossos d’Esquadra han escorcollat a primera hora del matí les oficines del club blaugrana en el marc d’una operació que també s’ha fet de manera simultània a altres punts de la ciutat. Tant l’expresident blaugrana com el seu exassessor Jaume Masferrer han hagut de passar la nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del districte de les Corts, però no el CEO del Barça, Òscar Grau, ni el cap de serveis jurídics del club, Roman Gómez Ponti, que han quedat en llibertat.

Òscar Grau
Òscar Grau, CEO del FC Barcelona

Indicis de corrupció

El mes de setembre els Mossos d’Esquadra van tenir indicis de corrupció i van enviar un escrit al jutge en què evidenciaven els possibles delictes econòmics a la junta de Josep Maria Bartomeu.

Segons va informar el diari ‘El Mundo‘, el mes de setembre els Mossos d’Esquadra van fer arribar un informe al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona en què afirmaven que hi havia proves sobre uns presumptes delictes econòmics. Concretament, deien que el Barça va pagar un sobrepreu proper al 600 % a l’empresa I3 Ventures. A més a més, segons l’informe dels Mossos, el club també va simular l’acomiadament de Jaume Masferrer, mà dreta del president blaugrana Josep Maria Bartomeu, per evitar pagar indemnitzacions.

Jaume Masferrer
Jaume Masferrer, assessor del president Bartomeu

Xarxes socials, denúncies i una “mà a la caixa”

El Barçagate el formen una pila de successos i informacions filtrades arran de la notícia de la Cadena SER, en què explicava les irregularitats del club. Això va motivar una denúncia d’un grup de vuit socis que formen part de la plataforma Dignitat Blaugrana i que fins ara s’està investigant. Per altra banda, hi ha les pràctiques irregulars de l’empresa I3 Ventures amb missatges negatius a les xarxes socials adreçades a jugadors del club. En la contractació d’aquests serveis, que el club va negar, també hi ha irregularitats econòmiques, un punt que va forçar la dimissió del directiu Emili Rousaud per després acusar la directiva que algú posava la mà a la caixa.

Roman Gómez Ponti
Roman Gómez Ponti, cap de serveis jurídics del club