El 52è Trofeu Joan Gamper va començar com sempre, amb la presentació de la plantilla del Barça. Nou entrenador, Ernesto Valverde, jugadors referents i amb anys d'experiència al club, i jugadors que arriben al primer equip fixats, recuperats o procedents del filial. Però en aquest Gamper l'emotivitat era a flor de pell amb l'homenatge al Chapecoense, els seus jugadors també van sortir al camp anomenats un per un, sobretot destacar la gran ovació per els tres jugadors supervivents de l'accident d'avió del novembre passat, Alan Ruschel, Jakson Follman i Helio Hermito Neto, que van fer la sacada d'honor. Pel que fa al partit, un Barça molt superior va encarrilar ràpidament el matx, el porter del Chapecoense va tenir bones intervencions però al minut 6 Gerard Deulofeu que tornava al Camp Nou va fer el primer gol. El segon va ser d'un gran xut per l'escaire de Busquets amb passada de Deulofeu. El de Riudarenes es va fer un fart de fer assistències, igual que en el tercer, que el va marcar Leo Messi. A la segona part van arribar dos gols més, un de Luis Suárez i un altre de Denis Suárez. Paco Alcacer es va poder afegir a la golejada però el porter Artur Moraes va aturar el penal llançat pel valencià. 5 a 0 final per un Trofeu Joan Gamper d'homenatges i carregat d'emocions.

L’emoció de la prèvia del partit ha deixat pas a un inici fulgurant del Barça. En 10 minuts, Gerard Deulofeu ja s’havia estrenat en aquesta nova etapa del de Riudarenes, i Busquets havia tret les teranyines de l’escaire de la porteria. L’alta pressió dels de Valverde ha funcionat i les ocasions anaven caient una rere l’altra. Però si algú volia retre un homenatge al club brasiler, ha estat el seu porter. Elías ha tret de polleguera Messi i, especialment, Luis Suárez, barallat amb el gol en aquest inici de pretemporada. L’argentí ha trobat la seva recompensa al minut 30 després d’una bona jugada amb Deulofeu. L’extrem ha deixat molt bones sensacions i sembla que ell i l’argentí congeniaran perfectament. L’emoció s’ha apoderat de tot l’estadi amb el canvi d’Alan Ruschel al minut 35. Ruschel és un dels tres jugadors que van sobreviure a l’accident d’avió i aquesta nit ha tornat a vestir-se de curt després de nou mesos de recuperació física i psicològica. A la represa, Suárez per fi ha estat encertat i ha fet el 4 a 0. A partir del minut 60, Valverde ha començat el reguitzell de canvis i a poc a poc, el ritme ha anat baixant. Tot i això, els aficionats encara han pogut veure com Denis Suárez ha fet la maneta després d’una passada magistral de Messi.