Ratxa FC Barcelona Madrid

La derrota del FC Barcelona en les semifinals de la Supercopa d’Espanya davant el Reial Madrid va ser una nova patacada culer contra l’etern rival. En les darreres temporades, els aficionats del Barça s’han habituat a veure com els aficionats blancs els poden fer la guitza després de cada partit. I és que amb la desfeta a Riad a la pròrroga, el Barça ja suma cinc derrotes consecutives contra el Reial Madrid. El FC Barcelona no guanya el Reial Madrid des del març del 2019, i amb la victòria del Reial Madrid a la Supercopa, el Barça ja ha signat la pitjor ratxa contra els blancs des dels anys seixanta.

5 derrotes seguides del Barça contra el Madrid

Hi haurà qui compti el partit de la Supercopa com un empat, però això només seria així si els 120 minuts haguessin acabat amb igualtat. Per tant, es pot afirmar que el Barça ha perdut els últims cinc clàssics contra el Reial Madrid:

• 2019/2020: jornada 26 de Lliga – Reial Madrid 2-0 FC Barcelona
  • 2020/2021: jornada 7 de Lliga – FC Barcelona 1- 3 Reial Madrid
  • 2020/2021: jorndada 30 de Lliga – Reial Madrid 2-1 FC Barcelona
  • 2021/2022 jornada 10 de Lliga – FC Barcelona 1-2 Reial Madrid
  • 2021/2022 semifinal Supercopa d’Espanya: FC Barcelona 2-3 Reial Madrid

Per trobar una dinàmica de derrotes com aquesta cal anar als anys seixanta. Entre 1962 i 1965 el Barça va perdre 7 clàssics seguits contra el Reial Madrid. La mala ratxa es va trencar al desembre del 1965, quan el Barça de Roque Olsen va derrotar l’equip blanc per 1-3 amb protagonisme destacat de Fusté, autor d’un doblet, i Zaldúa. A inicis dels anys 2000 també hi ha haver un sotrac de resultats contra el Reial Madrid. Aleshores van ser 7 partits sense guanyar, amb 4 empats i 3 derrotes entre el 2001 i el 2004. Precisament, el punt final a aquella ratxa el va signar Xavi Hernández amb un gol al Bernabéu.