pep guardiola messi getafe
Foto: FC Barcelona

Pep Guardiola i Leo Messi van estar a punt de marxar al Getafe. Sí, sembla una història surrealista però és el que va estar a punt de passar la temporada 2007-2008, segons ha revelat el president del club madrileny, Ángel Torres. La cronologia dels fets no té deperdició. El Getafe d’aquella època jugava competició europea sota la direcció a la banqueta de Michael Laudrup. En un sorteig europeu, Tiki Begiristain, aleshores secretari tècnic del Barça, va informar al president del Getafe de l’interès del Barça en signar Laudrup com a entrenador. La resposta d’Ángel Torres va ser demanar a canvi l’arribada de Guardiola al Getafe. “Jo m’enduc a Guardiola”, va dir Torres, i Txiki va respondre: “Parla amb ell i amb el seu germà.”

Ángel Torres assegura que fins i tot va tenir el sí de Guardiola, que aleshores entrenava el Barça B a Tercera, per entrenar el Getafe: “Vam quedar en una sala de l’aeroport i ho teníem tancat. Tot es va precipitar perquè el Barça va fer fora Rijkaard i la junta directiva va apostar per Guardiola. Ell volia venir, li podeu preguntar perquè encara està viu.”

Leo Messi també va estar a punt de sortir cedit al Getafe

Ángel Torres també ha revelat a la cadena COPE que Messi també va estar a punt de vestir la samarreta del Getafe, en qualitat de cedit. “Li va faltar res per venir cedit”, assegura Torres. El context, en aquest cas, també es ben curiós. Era l’època en què Javier Tebas posava traves a Leo Messi per jugar a Primera Divisió. “Vaig estar amb Laporta parlant per la cessió de Messi, però aleshores Rijkaard va demanar que no marxés perquè s’havia lesionat algú.”