Pau Gasol hall of fame
@NBAspain

Pau Gasol ha coronat la seva carrera esportiva amb l’entrada al Saló de la Fama de l’NBA. En un acte que s’ha fet a Springfield, a la seu del Naismith Basketball Hall of Fame, el pivot de Sant Boi ha estat reconegut per la seva trajectòria en el bàsquet.

Pau Gasol es converteix en el millor jugador espanyol de bàsquet

Pau Gasol ha entrat aquesta matinada al club més selecte del món del bàsquet i s’ha convertit en un mite del bàsquet català, espanyol i mundial. El de Sant Boi ha entrat al Saló de la Fama de l’NBA i és el primer jugador de l’Estat espanyol que ho ha aconseguit. Una trajectòria espectacular que el situa al costat de grans llegendes del bàsquet mundial. I tot en un any què els Lakers també li van retirar, al mes de març, la samarreta amb el dorsal 16.

Un record per al seu amic Kobe Bryant

Gasol va fitxar per a sis equips de l’NBA (Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs, Milwaukee Bucks i Portland Trail Blazers), però va ser a Los Angeles Lakers, del 2008 al 2014, on va aconseguir els millors èxits. Amb l’equip de Califòrnia va obtenir dos anells de l’NBA, el 2009 i el 2010, i va néixer una gran amistat amb el desaparegut Kobe Bryant. Precisament, ha tingut un record per al seu estimat amic i company a la pista, desaparegut en un accident d’helicòpter el 2020.