Athletic-Barça gol Raphinha
@FCBarcelona_cat

El Barça continua abonat a la victòria per la mínima, però li està servint per tenir aquesta Lliga molt a prop. El conjunt blaugrana, amb el triomf per 0 a 1, continua amb nou punts d’avantatge davant el Reial Madrid a una setmana del clàssic. El VAR ha estat protagonista en la revisió de dos gols. El del Barça, primer anul·lat i posteriorment acceptat com a bo (no era fora de joc) i el de l’Athletic, primer concedit i posteriorment anul·lat per unes mans prèvies de Muniain. L’Athletic ha merescut més, però Ter Stegen i la defensa barcelonista ho han impedit.

Una primera part intensa

Xavi Hernández ha optat per un esquema amb tres migcampistes i tres davanters (Ferran Torres, Lewandowski i Raphina). Els tres han tingut protagonisme amb sort diversa. Ferran Torres ha donat el primer ensurt a la porteria del conjunt basc amb un xut al primer toc que ha marxat fora. Poc després, Robert Lewandowski n’ha tingut una altra, tot sol davant d’Agirrezabala, però el porter basc ha refusat la pilota.

A l’altra àrea, l’Athletic ha arribat amb perill amb un partit molt elèctric i intens. Una errada de Kounde que no ha aprofitat l’Athletic i un xut d’Iñaki Williams, poc després, han posat a prova Ter Stegen. Però l’ocasió més clara dels de Valverde ha estat una rematada al travesser de Raúl García al minut 32.

Un gol amb revisió al VAR

Just abans del descans ha arribat el gol del Barça, de Raphinha, amb un xut creuat amb la cama dreta després d’una passada de Sergio Busquets. Al principi l’àrbitre ha assenyalat fora de joc a instàncies de l’assistent, però la jugada, que ha revisat el VAR, ha donat validesa al 0 a 1 perquè el brasiler estava habilitat i no es trobava en fora de joc.

Partit d’anada i tornada

La segona meitat ha començat amb molt bon ritme i amb un joc sense gaires pauses. En teoria no afavoria al Barça, però la velocitat dels blaugrana també permetia la possibilitat d’atacs. L’Athletic ha buscat amb els canvis més profunditat i, en canvi, Xavi ha fet entrar Kessie en el lloc de Ferran Torres per buscar més control al mig del camp.

Ter Stegen salvador… de gairebé tot

L’Athletic ha pogut empatar en una jugada ràpida que Berenguer ha rematat i que Ter Stegen ha desviat al pal. L’ensurt no ha posat nerviós el Barça, que buscava controlar el partit des de la possessió. El porter alemany ha intervingut un altre cop després d’un xut d’Iker Muniain.

On no ha pogut fer res Ter Stegen ha estat en el gol de l’Athletic en el minut 86. Un contraatac rapidíssim amb què Iñaki Williams ha marcat, però que novament s’ha hagut de revisar al VAR. Finalment, l’àrbitre ha assenyalat mans d’Iker Muniain en la jugada anterior al gol i l’ha anul·lat.

En temps afegit, l’Athletic ha tingut l’empat a tocar, però Ter Stegen i Marcos Alonso ho han impedit en una oportunitat increïble dels bilbaïns.