Lewandowski Osasuna

Robert Lewandowski no va tenir la millor nit la jornada de Lliga passada, contra l’Osasuna, abans de l’aturada pel Mundial de Qatar. L’atacant polonès va veure dues targetes grogues i va ser expulsat del partit en el minut 30. Per aquesta acció, Lewandowski es perdria únicament el derbi al Camp Nou contra l’Espanyol. Però una vegada va ser expulsat, i marxant del terreny de joc, l’acta arbitral recull que el davanter es va tocar amb el dit el nas com a gest de desaprovació i va assenyalar l’àrbitre principal. Aquest mateix gest el va repetir en dues ocasions quan es dirigia cap als vestuaris.

Partits que podria perdre’s per la sanció

L’atacant del Barça, segons diu l’article 124 del Codi disciplinari de la RFEF, “dirigir-se a els/as àrbitres/as, directius/as o autoritats esportives en termes o amb actituds de menyspreu o de desconsideració, se sancionarà amb suspensió de dos a tres partits o per temps fins a un mes si és greu”. És a dir, a més del derbi contra l’Espanyol, el màxim golejador del Barça podria perdre’s partits importants fora de casa contra l’Atlètic de Madrid o el Reial Betis. Això si el Comitè de Competició considera que el gest del polonès va ser un menyspreu o una desconsideració cap a l’àrbitre.

El Barça intentarà al·legar la sanció

El conjunt blaugrana tractarà de totes les maneres d’aconseguir que el seu millor atacant pugui participar en els màxims partits de Lliga possible. El primer pas dels culers serà al·legar la sanció anotada a l’acta per l’àrbitre Gil Manzano i, si aquesta segueix endavant, la recorrerà.

Robert Lewandowski rep la Bota d’Or a Barcelona
El davanter va ser el màxim golejador de les grans lligues europees la temporada passada