Les obres per enderrocar parcialment la tercera graderia del gol sud del Camp Nou acaben de començar aprofitant l’aturada de la Lliga per la disputa del Mundial de Qatar. Aquestes obres tindran un cost de 4,6 milions d’euros i la previsió és acabar-les el 30 de desembre, un dia abans del partit del derbi del Barça contra l’Espanyol al Camp Nou.

En què consisteixen les obres?

Les operacions a la tercera graderia ja van començar l’1 de setembre desmuntant els equips electrònics, les butaques i el marcador per facilitar l’enderrocament. La nova fase de les obres, que s’han iniciat aquest 9 de novembre, consisteixen com ha informat el FC Barcelona en un comunicat en “la retirada de les lloses de la zona afectada, l’enderrocament de l’anell exterior, la volada que sobresurt de la façana del gol sud i, per acabar, la meitat de la tercera graderia del mateix gol”.

Aquestes obres tenen com a objectiu accelerar i facilitar el gruix d’actuacions que hi ha previstes de cara a la temporada 2023/24 en el projecte Espai Barça. Per aquest mateix motiu, el Barça disputarà tota la temporada 23/24 a lEstadi Lluís Companys de Montjuïc.

Socis afectats per les obres

El club ha anunciat que aquestes operacions afectaran un total de 3.182 socis situats al gol sud, principalment a la tercera graderia, als quals l’entitat els ha donat l’oportunitat de reubicar-los a zones properes o també els ha ofert una moratòria temporal en el pagament de l’abonament.