L’ONCE veu en l’esport una eina molt important per a les persones invidents o amb visió reduïda. Hi ha esports molt arrelats i d’altres que s’adapten per a les necessitats específiques. El cas és que el Centre de Recursos Educatius de l’ONCE a Barcelona organitza cada any la Festa de l’Esport, que aquest 2019 arriba a la 27a edició.

Més de 80 alumnes a la Festa de l’Esport

Els més de 80 alumnes de cinquè de primària a quart d’ESO han practicat esports com l’atletisme, el ciclisme en tàndem, el golbol o la natació, entre d’altres. També s’han fet tallers i activitas diverses emmarcades dins de la Festa de l’Esport. La festa té com a objectiu motivar els nens i nenes amb discapacitat visual i en edat escolar cap a la pràctica de diferents activitats físiques i de l’esport, amb una jornada de convivència entre els alumnes.

ONCE Festa esport futbol sala

Alumnes de l’ONCE a Catalunya

Actualment a Catalunya hi ha 1.200 alumnes amb discapacitat visual escolaritzats en tot tipus de centres educatius, des de la llars d’infants fins a la universitat o les escoles de formació d’adults. L’ONCE els dona un suport específic en el marc del conveni de col·laboració signat des de l’any 1985 amb el Departament d’Ensenyament.  A Catalunya, hi ha més de 10.000 afiliats a l’ONCE i el col·lectiu i la seva fundació superen les 15.000 persones. A Catalunya la venda del cupó dona ocupació a 2.700 persones.