Copa del Rei de waterpolo

La Copa del Rei de waterpolo, que es disputarà a Mataró des d’aquest divendres fins diumenge, començarà demà a les 11 del matí. Els equips barcelonins que hi participen són quatre: l’Atlètic-Barceloneta, el Barcelona, el Mediterrani i el Sant Andreu.

L’Atlètic-Barceloneta, el favorit a la Copa del Rei de waterpolo

Entre els vuit equips que disputen la Copa del Rei de waterpolo n’hi ha un que n’és el favorit, el Club Natació Atlètic-Barceloneta, que és el club que n’ha aconseguit més títols, 14. D’aquests campionats 11 els ha aconseguit en els darrers 13 anys. El mariners s’enfrontaran a un quart de dues al Club Natació Terrassa en els quarts de final. Aquesta temporada es van enfrontar a la Lliga al desembre i els de Chus Martín es van imposar per 13 a 7.

Però l’equip que obrirà la competició és el Club Natació Barcelona, que jugarà a les 11 del matí contra el Canoe madrileny. A la Lliga ja han jugat els dos partits i en tots dos ha guanyat l’equip de Toni Esteller. El primer es va jugar a la Nova Escullera amb el resultat de 10 a 4, mentre que el que van jugar a Madrid va finalitzar amb el resultat ajustat de 9 a 10. Els cenebistes són el segon equip amb més títols, en tenen vuit, però el darrer el van aconseguir el 2011, quan van trencar una ratxa de cinc Copes del Rei seguides de l’Atlètic-Barceloneta.

El Club Esportiu Mediterrani disputarà el seu partit de quarts a dos quarts de quatre contra el Club Natació Sabadell. El darrer precedent entre els dos equips va ser el partit de Lliga, que es va jugar a Sabadell i que va acabar amb victòria dels de Sants per 6 a 8. El Mediterrani només té una Copa del Rei, que va aconseguir l’any 1993.

El darrer barceloní a debutar a la Copa serà el Club Natació Sant Andreu, l’únic dels quatre que no ha aconseguit encara un títol de la competició. L’equip entrenat per Dani Ballart s’enfrontarà a l’amfitrió, el Club Natació Mataró, a un quart de sis. Aquesta temporada s’han enfrontat dues vegades, a la Lliga, i totes dues van acabar amb victòria andreuenca. En el partit que es va disputar a la Pere Serrat, el Sant Andreu es va imposar per 6 a 5, mentre que en el que van jugar a Mataró van guanyar per 9 a 11.