La Federació Espanyola de Natació celebra 100 anys de vida. La institució, fundada el 19 d’abril del 1920 a Barcelona pel CN Barcelona, el CN Atlètic i el CN Sabadell, ha iniciat tot un seguit d’actes per celebrar-ho. La crisi del coronavirus, però, ha fet que aquests s’hagin hagut de modificar. Però el primer acte s’ha mantingut. És tracta de la cançó del centenari ‘Yo soy como el agua’ i que nedadors, waterpolistes i saltadors ja se l’han feta seva.

Una cançó d’aniversari per a la natació

La cançó ‘Yo soy como el agua’ ha estat composta i interpretada per Ígor Alejandro i Alberto Heras, coneguts en el panorama musical com a Urban Brother. Ha estat creada per commemorar el centenari de la Federació Espanyola de Natació i amb la qual comencen els actes dels 100 anys de l’entitat.

Segons els responsables de la federació, la cançó “encarna tots els valors que té l’esport aquàtic i en la seva lletra trobem conceptes com l’esforç, la unió, el sentiment, l’orgull, l’emoció i la recompensa“. A més, també destaquen el fet que “per poder guanyar cal saber perdre, i aquest és el fonament que tenen els nostres esportistes i seleccions”.

El vídeo, que es pot veure i escoltar a totes les plataformes digitals, també té un vessant solidari, ja que totes les quantitats que es recaptin amb les descàrregues musicals aniran destinades, de manera solidària, per ajudar totes les famílies que estan patint la pandèmia del coronavirus.

Els esportistes aquàtics se l’han fet seva

La cançó està tenint  molt d’èxit dins de la comunitat aquàtica. Nedadors, nedadores, waterpolistes, saltadors, àrbitres i exesportistes han enviat imatges interpretant diversos fragments de ‘Yo soy como el agua’. En aquests vídeos podem veure esportistes com Jessica Vall, Maica García, Ona Carbonell, Àfrica Zamorano, l’àrbitre Àlex Ortega o exesportistes com Gemma Mengual i Jenifer Pareja.

L’opinió dels creadors

Urban Brother és un grup musical que basa les seves cançons en els ritmes urbans, llatins i està format per Ígor Alejandro i Alberto Heras.