10 anys del sextet del Barça

És compleix una dècada del sextet que va aconseguir el Barça l’any 2009, una fita històrica i única que només els blaugrana han assolit. Els sis títols guanyats van proclamar el Barça com el primer i únic equip capaç d’aconseguir tots els títols en un any natural. Copa del Rei, Lliga, Champions League, Supercopa d’Espanya, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs.

Una temporada històrica

Tal dia com avui, un 19 de desembre del 2009, el Barça va guanyar el Mundial de Clubs que el convertia com el primer equip del món en aconseguir sis de sis títols possibles. Els de Pep Guardiola van liderar totes les competicions proclament-se com el millor equip del món.

25 a Copa del Rei

El primer trofeu que van guanyar va ser la Copa del Rei contra l’Athlètic Club amb un resultat final d’1 a 4. En aquella temporada el Barça va haver de superar el Benidorm, l’Atlètic de Madrid, l’Espanyol i el Mallorca per arribar a la final. Tot i el triomf, els blaugrana van haver de remuntar el gol inicial de Gaizka Toquero amb gols de Yaya Touré, que posava l’empat el marcador i, més tard, Messi, Bojan i Xavi van ampliar el marcador i van donar la 25a Copa del Rei aquella temporada.

19a Lliga

Amb la Copa del Rei al sac, el Barça va aconseguir la 19a Lliga blaugrana. Els de Pep Guardiola van encadenar una ratxa de 21 partits seguits sense perdre, obtenint el lideratge a la novena jornada de Lliga. Des de llavors, els blaugrana ja no van encaixar cap derrota, guanyant el Madrid per 2 a 6 al Bernabéu. Aquell any, Victor Valdès va ser reconegut amb el seu segon trofeu Zamora.

La Champions de Roma

Amb els dos títols, el Barça va aconseguir la Champions Roma contra el Manchester United per 0 a 2 amb gols d’Eto’o i Messi. Els blaugrana van regnar a Europa aconseguint el triplet de les tres competicions. Un dels gols més recordats d’aquella Champions va ser el gol d’Iniesta a la semifinal contra el Chelsea a Stamford Bridge.

Supercopa d’Espanya

Després de tancar una temporada històrica amb el triplet, els blaugrana van aconseguir la Supercopa d’Espanya davant l’Athlètic Club. A l’agost, els de Pep Guardiola van conquerir el trofeu després que el Barça hagués de remuntar el partit de tornada al Camp Nou. Amb dos gols de Messi i un de Bojan, els blaugrana van certificar un títol més a la vitrina.

Supercopa d’Europa

Només cinc dies després de proclamar-se campió de la Supercopa d’Espanya, els de Pep Guardiola van conquerir la Supercopa d’Europa davant el Xakhtar Donest a la pròrroga amb un gol de Pedro al minut 115.

Mundial de Clubs

El Barça va culminar l’any perfecte amb el títol del Mundial de Clubs contra el Club Estudiantes de La Plata. Pedro va enviar el partit a la pròrroga i aquí Messi va marcar el gol de la victòria amb el pit. Amb aquest gol, el Barça va aconseguir el sextet històric que el va proclamar com el millor equip del món.