50 anys de la pista Joan Serrahima en una jornada marcada per la pluja. Literalment passada per aigua. Així ha transcorregut la jornada del Miting Internacional Ciutat de Barcelona. Un fort xàfec acompanyat de llamps i trons que ha obligat fins i tot, a interrompre les proves en un parell d’ocasions.

Triomfs sense grans marques

Els millors resultats per part dels atletes espanyols han arribat en les categories de salt de llargada, perxa i llançament de martell. Eusebio Cáceres amb un únic salt vàlid de 7,53 metres ha obtingut la victòria en longitud mentre que Berta Castells amb un llançament de 66,60 metres i Dídac Salas amb un millor salt de 5,31 metres han fet el mateix en les modalitats de martell femení i perxa masculí respectivament.

Sort dispar pels atletes catalans i espanyols participants

En la distància de 800 metres, Álvaro de Arriba, actual campió d’Europa en pista coberta i líder espanyol de l’any, amb un temps de 1:46,16 ha finalitzat en setena posició mentre que Ignacio Fontes, campió d’Europa sub23 en 1.500 metres, ha aconseguit la seva millor marca personal i ha acabat en el novè lloc (1:46,79).

En la prova de 1.500 metres categoria femenina ha destacat la tercera posició per part d’ Esther Guerrero amb un temps de 4:08,80 i molt a prop del temps de la guanyadora, la etíop Hailu Lemlen, líder mundial sub20 de la temporada, amb un temps de 4:07,89. En la mateixa distància en homes, Kevin López ha abandonat la prova a meitat de cursa mentre que Llorenç Sales del FC Barcelona ha acabat amb una meritòria quarta posició i un gran temps de 3:40,76.

Pel que fa a la llarga distància, la cursa dels 5.000 metres ha vist com el flamant plusmarquista nacional de 3.000m obstacles Fernando Carro aconseguia la segona plaça, només superat pel kenyà Michael Kibet (13:25,80), amb un temps de 13:35,68 (millor marca personal de sempre). En els 3.000 metres obstàcles, Daniel Arce (8:24,16) ha obtingut la victòria davant de rivals tant contrastats com Yemane Haileselassie o el qatarí Yaser Salem Bagharab.