Míting cuitat de Barcelona l'atletisme

Aquest dimecres, 17 de juliol, se celebrarà el Míting Internacional Ciutat de Barcelona. L’escenari serà l’Estadi Municipal Joan Serrahima, amb la participació d’atletes i grans figures de l’atletisme mundial procedents dels cinc continents.

Els atletes es poden classificar per al Mundial de Doha

L’emblemàtica pista, que arriba als 50 anys de vida, acollirà un esdeveniment condicionat pel proper Mundial de Doha i la possibilitat per als atletes d’aconseguir a la capital catalana les mínimes per a la cita qatariana, que tindrà lloc entre el 27 de setembre i el 6 d’octubre del 2019. La temperatura elevada, superior als 40 graus durant el mes d’agost, va aconsellar posposar l’inici de la cita fins a finals de setembre.

Barcelona, que persegueix la designació com a seu mundialista des del 2007 (desbancada en aquella ocasió per Moscou), va presentar novament la seva candidatura per acollir els Mundials del 2019, però va ser descartada juntament amb una altra candidatura, la ciutat nord-americana d’Eugene. Malgrat la controvèrsia generada per altres incidències en grans esdeveniments esportius com les presumptes irregularitats en l’elecció de Qatar com a seu de la Copa del Món de futbol del 2022, Doha va ser finalment l’escollida gràcies, entre d’altres, al seu potent múscul econòmic i la seva ferma aposta per l’esport.