El Reial Club Marítim de Barcelona i l’ONCE tenen en marxa una iniciativa pionera pel que fa a la vela i les persones invidents. El projecte “WE CAN SEA”, que fa el joc de paraules entre el mar i veure, ha consistit en una sortida a vela-creuer per a persones cegues.

Acostar el món del mar a les persones cegues

Els organitzadors de la sortida tenen previst fer-les un cop al mes i, més endavant, intentaran fer-ho també amb el rem. L’activitat és possible gràcies a la participació desinteressada de diversos socis del Marítim que han cedit les seves embarcacions i han dedicat una part del seu temps a donar suport a aquest projecte “WE CAN SEA” destinat a acostar la vela i el rem a persones cegues o amb baixa visió.

Des de l’ONCE consideren que l’oci és un component essencial de l’experiència humana i per aquesta raó, la proposta implica diversió, però també accions educatives.

ONCE i Marítim
Un dels participants del projecte WE CAN SEA
Normalment aquestes activitats no estan a l’abast de persones amb discapacitat visual i gràcies al Reial Club Marítim de Barcelona tenim aquesta oportunitat que és fantàstica
Pol Viñuales, organitzador de la regata