Madrid tacon
@CD_Tacon

El Reial Madrid prepara el seu salt al futbol femení. La Federació Espanyola ha confirmat a l’agència EFE que l’entitat madrilenya ha arribat a un acord amb el Club Deportivo Tacón per comprar la seva plaça a la Lliga Iberdrola, la Primera Divisió estatal. L’acord es tancaria per una xifra propera als 500.000 euros i podria anunciar-se la setmana vinent. Per tant, l’equip femení del Reial Madrid començaria a competir la temporada vinent a la màxima categoria estatal amb el Barça i l’Espanyol. 

Condicions propícies per a l’acord

El president del club, Florentino Pérez, havia descartat anteriorment la possibilitat de crear una secció femenina quan va posar en dubte la viabilitat econòmica del projecte. No obstant això, el Reial Madrid ha aprofitat l’ascens del Tacón a la màxima categoria estatal la passada temporada per fer el salt a l’elit femenina. Les bones relacions de les directives dels dos clubs, i la presència del germà de Sergio Ramos a la directiva de l’equip femení han facilitat les negociacions.

El Tacón és un equip del barri madrileny d’Hortaleza que es va fundar l’any 2014. El seu nom és un acrònim de les paraules “treball”, “atreviment”, “coneixement”, “organització” i “notorietat”. En haver aconseguit l’ascens aquest any, la directiva va renovar gran part de les seves jugadores. Caldrà veure ara els plans que té el Reial Madrid per fer un equip que pugui competir per la primera posició de la Lliga Iberdrola i també a la Champions, com el FC Barcelona.

L’arribada al futbol femení del club presidit per Florentino Pérez elevarà a 12 el nombre d’equips a la Lliga Iberdrola, que tenen el seu homòleg al futbol masculí, com és el cas de l’Espanyol o el Barça, per exemple. De fet, només quedaria un equip de la Primera Divisió masculina sense secció femenina, el Getafe.