El precandidat a les eleccions del FC Barcelona, Lluís Fernández Alà, ha presentat aquest dimecres oficialment la seva precandidatura. Ho ha fet al Teatre de l’Aliança del Poblenou, precisament al barri, on va nèixer Fernández Alà fa 53 anys.

El projecte de Fernández Alà

Fernández Alà es presenta sota el lema “Passió, seny i planter”. La idea és recuperar el sentiment de barcelonisme i l’ADN del club. Es presenta perquè el Barça, segons el precandidat, “necessita un canvi” i ell creu que és “sang nova i noves cares”. El club necessita “gestió i també passió”. Una bona gestió econòmica i la passió necessaria per arribar a fer del club una referència mundial. I com a exemple de sentiment i de passió hi ha posat a Carles Puyol. També ha explicat que el seny és necessari per l’economia i per la direcció.

Ha destacat que a l’equip hi ha d’haver-hi els cinc o sis millors jugadors del món i que aquests han d’estar acompanyats per jugadors del planter, per jugadors de casa. Ha recordat futbolistes com Ferrer, Amor, Guardiola, Xavi, Iniesta… També ha dit que la seva precandidatura serà “la dels socis i sòcies”. Diu que fa anys que parla amb els associats i les penyes i que se’ls ha de tornar la importància que tenen. La comunicació ha de ser directa i transparent.

L’àmbit esportiu i el possible retorn de Guardiola

En l’aspecte esportiu ha dit que Albert Benaiges serà el director de La Masia, que s’ha de tornar a apostar per la gent de casa. Pel que fa a les seccions ha explicat que també s’ha de tenir en compte la base.

També ha tingut una estona per parlar de Messi. Ha dit que l’argentí és patrimoni del club i que s’ha de quedar al Barça i que ha de liderar aquest canvi. Ha explicat que està convençut que es quedarà al club i que encara té tres o quatre anys al Barça. Sobre Neymar no es plantegen tornar-lo a fitxar.

Finalment ha explicat que al seu secretari tècnic, que no ha dit el nom, li agrada molt Pep Guardiola i que el de Santpedor podria tornar al Barça. Creu que tant el projecte com la idea d’estructura futbolística que té el secretaria tècnic li agradaria molt a Guardiola.

També ha presentat part del seu equip, del qual ha dit que té molt de talent. Ha explicat que treballen en el projecte des de fa un any i mig. En l’apartat institucional ha dit que el catalanisme és innegociable. Ha assegurat que el club mai no serà societat anònima si ell és president i que s’ha de recuperar el pes dins les institucions com la Federació i la UEFA.

Els microcrèdits de l’Espai Barça

Ha dit que els departaments de comunicació i tecnologia seran molt importants. S’ha de recuperar la comunicació amb els socis, que són els propietaris del club. A més, els treballadors tindran talent, formació i valors. Sobre l’Espai Barça ha explicat que se n’ha de reduir el pressupost. Una idea seria que els socis poguessin fer microcrèdits i així si algun dia hi haguessin beneficis aquests serien per als mateixos socis.

En l‘àmbit econòmic ha explicat que s’ha de gestionar bé, amb austeritat, no entén com s’ha arribat a la situació delicada que hi ha actualment. S’han de controlar les despeses perquè d’aquí a dos o tres anys el Barça tingui una situació sanejada.

La col·laboració amb Oriol Mitjà per tornar al Camp Nou

Ha anunciat que col·labora amb ells l’epidemiòleg Oriol Mitjà i que conjuntament amb ell han elaborat un pla, el pla Barça-COVIDfree, per tornar al Camp Nou de forma segura. La idea seria fer test d’antígens als aficionats abans d’entrar al camp.